Βουλή: Πότε ψηφίζεται η ρύθμιση για την καταβολή αυξημένου επιδόματος γέννησης, σύμφωνα με την Ζαχαράκη

επίδομα γέννησης

Την Τετάρτη ψηφίζεται στη Βουλή η ρύθμιση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την καταβολή του αυξημένου επιδόματος γέννησης, όπως γνωστοποίησε σήμερα η αρμόδια υπουργός, Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Η αύξηση κυμαίνεται από 400 έως και 1.500 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών σημείωσε και ανέφερε πως  η ρύθμιση προβλέπει αναδρομική καταβολή του επιπλέον ποσού για το ’23.

Συνολικός προϋπολογισμός για το 2023 και 2024 είναι στα 90 εκατομμύρια ευρώ είπε και ανέφερε πως  «όσοι γονείς έχουν κάνει την αίτηση το ’23 ή τους πρώτους μήνες του ’24 δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι επιπλέον. Στον πρώτο μήνα μετά την υποβολή της αίτησης, παίρνουν την πρώτη δόση και μετά από 5 μήνες τη δεύτερη δόση... Μιλάμε για μια άμεση ενίσχυση για τα πρώτα έξοδα και την αντιμετώπιση της ακριβείας και όχι για μια παρέμβαση για το δημογραφικό. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης  για το δημογραφικό θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό το Μάιο».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

Eπίδομα γέννησης : Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε 

 Υπενθυμίζεται πως το επίδομα γέννησης αυξάνεται μόνιμα και αναδρομικά από τις γεννήσεις που έγιναν από την 1η Ιανουαρίου  2023 και πως δικαιούχος είναι η μητέρα που διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχει ετήσιο ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ. Σημειώνεται δε πως το επίδομα  αυτό αναμένεται να καταβληθεί ισόποσα σε δύο δόσεις. Αναλυτικά:
  • Η 1η δόση χορηγείται τον επόμενο μήνα από τη γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού.
  • Η 2η δόση μετά από 5 μήνες από τον μήνα της γέννησης του παιδιού.

Επίσης μέχρι τον Απρίλιο του 2024 αναμένεται να καταβληθούν τα αυξημένα ποσά του επιδόματος αλλά και να γίνει η πληρωμή  ποσών για τις γεννήσεις από 1/1/2023.

Exit mobile version