Quantcast
Μητσοτάκης: Για πρώτη φορά η χώρα αποκτά οργανωμένο κτηματολόγιο  - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Για πρώτη φορά η χώρα αποκτά οργανωμένο κτηματολόγιο 

δημοσιεύτηκε:

«Σήμερα θα συζητήσουμε ένα νομοσχέδιο το οποίο δίνει επίσης μία σημαντική ψηφιακή ώθηση στην κτηματογράφηση, μια εκκρεμότητα αιώνων θα έλεγα, η οποία πια βαίνει αισίως προς την ολοκλήρωσή της, με τη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί σχεδόν στο σύνολο της επικράτειας εντός του 2025», τόνισε μεταξύ άλλων στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι «για πρώτη φορά η χώρα αποκτά οργανωμένο κτηματολόγιο. Αυτό συμβαίνει προφανώς όχι μόνο γιατί πρέπει να συγκλίνουμε με την Ευρώπη, αλλά γιατί πρέπει οι πολίτες να πάψουν να ταλαιπωρούνται από εξαιρετικά περίπλοκες και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Στη μάχη αυτή επιστρατεύουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένης και της τεχνητής νοημοσύνης.
Θα έχει την ευκαιρία ο Υπουργός να μιλήσει πιο αναλυτικά γι’ αυτό στη συνέχεια, θα μας παρουσιάσει τα βήματα τα οποία πρέπει να γίνουν για έναν πιο λειτουργικό φορέα, που θα μειώσει και το διοικητικό κόστος αλλά και τον φόρτο εργασίας στο προσωπικό, με έξυπνες ιδέες και λύσεις για το πώς θα διορθώνονται τα έγγραφα και πώς θα επιταχύνονται οι αποφάσεις και τα ζητήματα θα επιλύονται πλέον αμέσως στο Κτηματολογικό Γραφείο κι όχι -ελπίζουμε- ύστερα από χρόνια στα δικαστήρια».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.