Quantcast
Κασσελάκης στον ΑΝΤ1: Θα είμαι υποψήφιος στην Κεντροαριστερά ακόμη και αν θέσει υποψηφιότητα ο Τσίπρας - enikonomia.gr
share

Κασσελάκης στον ΑΝΤ1: Θα είμαι υποψήφιος στην Κεντροαριστερά ακόμη και αν θέσει υποψηφιότητα ο Τσίπρας

δημοσιεύτηκε:

Την πρόθεση να είναι υποψήφιος σε ένα ενδεχόμενο σχήμα συνεργασίας της Κεντροαριστεράς εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου

«Επειδή πάντα απαντώ ξεκάθαρα και ξαφνιάζεται καμιά φορά ο πολίτης που με συναντάει. Εάν η κοινωνία θελήσει αυτό να είναι το νέο κυβερνών σχήμα της χώρας μας προφανώς θα θέσω υποψηφιότητα για να εκλεγώ από την βάση. Γιατί δεν πιστεύω στις συμφωνίες κορυφής. Πιστεύω στην λαϊκή νομιμοποίηση. Αυτό ήταν το κύριο καύσιμο που είχα τους τελευταίους μήνες για να αντέξω την εσωκομματική αμφισβήτηση», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ερώτηση αν θα θέσει υποψηφιότητα ακόμη και αν είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ναι».

Για το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης βρέθηκε σήμερα στο διεθνές συνέδριο του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Μου είναι τελείως αδιάφορα το γεγονός ότι ο κ. Χαρίτσης πήγε εκεί. Αν ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να προσκαλέσει το πρώην υπουργικό του συμβούλιο έχει δικαίωμα. Εκείνος διαχειρίζεται το όνομα του και θέλω να τιμήσω τα πολλά θετικά που έχει αφήσει στην χώρα».

«Έχω πει ότι δεν πρόκειται ποτέ να προδώσω τον κόσμο που με έχει υποστηρίξει και απαιτεί να συνεχίζω και να έχουμε μία μεγάλη και προοδευτική παράταξη που θα υπηρετήσει τις λαϊκές προοδευτικές πολιτικές μας», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Παράλληλα είπε ότι «δεν είμαι εναντίον κανενός γενικά αλλά υπάρχει κάποιο κομμάτι ευθιξίας» και τόνισε ότι τα στελέχη της Νέας Αριστεράς έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ «μετά μία απολύτως νομιμοποιημένη εκλογή για να παριστάνεις ότι είσαι πιο προοδευτικός αριστερός από τον εκλεγμένο πρόεδρο. Ο κόσμος έχει βαρεθεί τις προσωπικές ατζέντες. Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ να βελτιωθώ και να εμπνεύσω».

Παρακαταθήκη ότι ρίξαμε τη ΝΔ από το 41% στο 28% – «Μόρφωμα» η Νέα Αριστερά

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε και στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι γεγονός ότι το κόμμα έθεσε στην ατζέντα θέματα όπως είναι η ακρίβεια, ενώ χαρακτήρισε ως «παρακαταθήκη» ότι «ρίξαμε τη ΝΔ από το 41% στο 28%». Τόνισε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κρατήθηκε στα ίδια ποσοστά, «απέναντι στη ΝΔ, που κατέρρευσε», την στιγμή που στην Ευρώπη καταγράφεται άνοδος της ακροδεξιάς και στην Ελλάδα τα ποσοστά αποχής είναι μεγάλα.

Χαρακτήρισε το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ ως «ικανοποιητικό», αν αναλογιστεί κανείς ότι είχαμε όλο το σύστημα εναντίον μας, αναφέροντας το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Αριστερά που χαρακτήρισε ως «μόρφωμα», σημειώνοντας ότι «δεν έχει απήχηση στην ελληνική κοινωνία».

Αναφέρθηκε, δε, στη Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι όταν έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν για ιδεολογικούς λόγους και χαρακτήρισε «τίμια» την αποχώρησή της.

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με το ΠΑΣΟΚ – «Είμαι με το θύμα των υποκλοπών τον κ. Ανδρουλάκη»

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εμφανίστηκε ανοιχτός σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

«Όσον αφορά στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ προφανώς υπάρχει μία ιστορία εκεί πέρα που αρχίζει με το πρώτο μνημόνιο και δεν μπορεί ένα τέτοιο σχήμα συνδυασμού να μην υπολογίσει κανείς τα βαριά λόγια που ειπώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και αντιστρόφως. Άρα μην βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, που πρότεινε να γίνει συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ για τις προτάσεις νόμου που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η λύση πρώτα από όλα είναι να συνεργαστούμε εκεί που αλλάζουμε τις ζωές των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Στην κοινωνία των πολιτών, στα συνδικάτα, στα επιμελητήρια», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που συμφώνησε ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξουν κάποια «μέτρα» οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τον ΠΑΣΟΚ.

«Πρέπει η κοινωνία να μας δείξει τον δρόμο», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης και τόνισε ότι «Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχει ιστορικό brand, συγχρόνως όμως υπάρχει μία σύγχυση ως προς το τι πρεσβεύει και πιστεύει».

Σε ερώτηση εάν «τον Θεοχαρόπουλο τον διώξατε από την ομάδα που έχετε στη Βουλή επειδή πρότεινε δημοψήφισμα;», ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Όχι, καμία σχέση. Δεν ισχύει καθόλου αυτό. Περνάμε από μία περίοδο που πρέπει να υπάρχουν προσαρμογές γενικά στο κόμμα μας, και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, και στους επιστημονικούς συμβούλους που έχει, για να μπορέσει να παράγει κοινοβουλευτικό έργο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως δεν θα σχολιάσει την συγκεκριμένη υπόθεση και πρόσθεσε πως «αυτό που πιστεύω είναι ότι μόνο οι προτάσεις νόμου και η σωστή κοινοβουλευτική λειτουργία μέσα στην οποία θα υπάρχει διαφάνεια, προσφορά και αξιοκρατία θα μπορέσει να πείσει τον λαό ότι θα είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε τον τόπο. Και σε αυτή την διαδικασία, αυτό που έχω πει είναι ότι τους επόμενους μήνες θα φτιάξω μία σκιώδη κυβέρνηση για να ξέρει ο ελληνικός λαός ακριβώς, ποιοι θα είναι γύρω από εμένα όταν θα κληθούμε να κυβερνήσουμε»

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.