Χανιά: Πρεμιέρα για τον κλάδο της κρουαζιέρας

Στις 1 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η πρώτη άφιξη του κρουαζιερόπλοιου,”Pacific Princess” στο παλιό λιμάνι των Χανιών για την νέα τουριστική περίοδο, όπου αποβιβάστηκαν περίπου 600 επιβάτες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα οι επιβάτες του πλοίου αποβιβάστηκαν σταδιακά με λάντζες στο παλιό λιμάνι, ενώ το πλοίο θα αναχωρήσει στις 18.00 με προορισμό το Μπάρι της Ιταλίας. Σύμφωνα με  τα τελευταία στοιχεία, στα δύο λιμάνια των Χανίων αναμένονται  να πραγματοποιηθούν 68 αφίξεις εκ των οποίων οι 61 αφίξεις θα γίνουν στη Σούδα και οι 7 αφίξεις θα πραγματοποιηθούν  στο ενετικό λιμάνι Χανίων.

 Πάντως το «κύμα» των αφίξεων θα γίνεται σταδιακά από τις 9 του μήνα. Η αυλαία της κρουαζιέρας στα Χανιά θα πέσει στο τέλος Νοεμβρίου 2016.

Οι περισσότερες αφίξεις (δηλαδή 17) θα πραγματοποιηθούν  τον Μάιο στα Χανιά  και ακολουθούν ο Ιούνιος με 13 αφίξεις και ο Οκτώβριος με 11 αφίξεις, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

 Αξιοσημείωτο είναι δε ότι  προβλέπεται να υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σούδας  το 2016 σε σχέση με το 2015,καθώς θα υπάρξουν και αλλαγές στο πρόγραμμα αφίξεων, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Λιμενικού Ταμείου Χανίων.

Το 2015 σημειώθηκαν  67 προσεγγίσεις πλοίων κρουαζιέρας στα Χανιά, ενώ 105 χιλιάδες ήταν ο αριθμός των επιβατών  που καταγράφηκαν στην πόλη.

Exit mobile version