Χανιά: Η δημιουργία οργανωμένης μαρίνας θα ενισχύσει τον θαλάσσιο τουρισμό

Οι δυνατότητες καθώς και οι προτάσεις για την χωροθέτηση μαρίνας για την προσέγγιση και παραμονή τουριστικών σκαφών εντός των ορίων του δήμου Χανίων εξετάστηκαν μεταξύ άλλων σε συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα και υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων καθηγητής Κώστας Μουτζούρης.

Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Χανίων με τις δύο πλευρές να συμφωνούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, ότι η δημιουργία οργανωμένης μαρίνας μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή μας.

Στην συνάντηση, στην οποία έδωσε το «παρών» και ο αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων Δημήτρης Μπαντιάς, συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, η οποία αποτελεί αυτοτελή δημόσια αρχή, που υπάγεται στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν θέματα λιμενικής πολιτικής, που αφορούν τα κρατικά και τα δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, τις αρμοδιότητες τους, τη λειτουργία τους, καθώς και τη στελέχωσή τους.

Exit mobile version