Λάμψη από Μαρόκο προσθέτει στο τουριστικό χαρτοφυλάκιό της η Κέα και φιλοδοξεί να μεγεθύνει την εισερχόμενη τουριστική κίνηση και από άλλες αγορές πέραν των παραδοσιακών.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Ευαγγέλου, επιβεβαίωσε ότι η βασίλισσα του Μαρόκου προέβη στην αγορά έπαυλης στο νησί, γεγονός που γεννά την προσδοκία να διαδοθεί η φήμη του νησιού πέραν των ελληνικών ορίων.
Εφέτος η τουριστική χρονιά θα εξελιχθεί σε ανοδικούς ρυθμούς, εκτιμά ο κ. Ευαγγέλου, τονίζοντας ότι «συμμετέχουμε στη γενικότερη ευφορία» περί των τουριστικών εκτιμήσεων. Η συνδεσιμότητα με την Αθήνα άλλωστε αποτελεί ένα από τα δυνατά στοιχεία του προορισμού, που συμβάλλει στην ενίσχυση των τουριστικών ροών από την ηπειρωτική χώρα. Την ίδια στιγμή, ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των ανθρώπων, η αγροτική της παραγωγή, αλλά και η γεωγραφική της τοποθεσία, αποτελούν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Ο επισκέπτης στην Κέα έχει την δυνατότητα να επισκεφτεί πολιτιστικά μνημεία, τέσσερις αρχαίες πόλεις, το αρχαιολογικό μουσείο και την ίδια στιγμή να περπατήσει στα πλακόστρωτα χαρτογραφημένα μονοπάτια 65 χιλιομέτρων, τα οποία μάλιστα, διέρχονται και από παραδοσιακούς οικισμούς. Εξάλλου, η Κέα, όπως είπε ο δήμαρχος, πήρε και βραβείο από την ΕΕ για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου του νησιού.
Τέλος, σε ό,τι αφορά το σκέλος των υποδομών, όπως είπε ο κ. Ευαγγέλου, 200 βίλες προσφέρουν τουριστικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, ενώ η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε υποδομές που βελτιώνουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η επάρκεια νερού σε παραδοσιακούς οικισμούς, αλλά και η υλοποίηση ΧΥΤΑ, είναι στην κορυφή των έργων υποδομών.