Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να ταξιδέψετε στην Ελλάδα

Την εμπειρία που αποκόμισε από το πρόσφατο ταξίδι της στην Ελλάδα μοιράζεται με τους αναγνώστες του 4Hoteliers η ομογενής Becki Enright, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθεί κάποιος τη χώρα μας. «Υπάρχουν πολλά που μπορεί ακόμη να θαυμάσει κάποιος σε ένα ταξίδι του στην Ελλάδα. Από τον ήλιο που λάμπει μέχρι το ελληνικό πνεύμα, υπάρχουν λόγοι που μπορούν να πείσουν τους τουρίστες να μείνουν πιστοί στα σχέδιά του φετινού καλοκαιριού», εξηγεί.

 

«Οι Ελληνες παραμένουν αισιόδοξοι»

 

Αν επισκεφθεί κάποιος ένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας το Σαββατόβραδο, δεν θα καταλάβει ότι η Ελλάδα βιώνει βαθιά οικονομική ύφεση, γράφει η Becki Enright. «Είναι καλοκαίρι και πρέπει να βγούμε έξω! Οι Έλληνες δεν μπορούν να μείνουν μέσα στο σπίτι!», μου είπε μία κυρία που ζει στην Αθήνα, εξηγεί η δημοσιογράφος και σημειώνει ότι αυτό που την εντυπωσιάζει για τους Έλληνες είναι πως παραμένουν αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί κάποια λύση και η χώρα θα ανακάμψει. Αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, πολιτική φρενίτιδα, οικονομικές συζητήσεις, πολλές εικασίες και κινδυνολογίες κυριαρχούν στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία χώρα που έχει επιβιώσει από έναν πόλεμο, από μία Κατοχή, από πολιτικές αναταραχές και έχει αναγεννηθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα. Τώρα, μετά από 5 χρόνια αυστηρής λιτότητας, στο επίκεντρο βρίσκονται προτάσεις, αντιπροτάσεις και ένα δημοψήφισμα που οδηγούν σε μία προθεσμία κατά την οποία θα αποφασιστεί η τύχη της χώρας.

 

«Δεν υπάρχει λόγος να ακυρώσετε

τις διακοπές σας»

 

Κι ενώ ο πολιτικο-κοινωνικός χάρτης της Ελλάδας έρχεται αντιμέτωπος με την αναδιάρθρωση, η μόνη σανίδα σωτηρίας της χώρας -ο τουρισμός- έχει πληγεί από ψευδείς ειδήσεις που χαρακτηρίζουν τη χώρα ως βίαιη, με ασφαλή και χαοτική για τους χιλιάδες επισκέπτες που πρόκειται να φτάσουν την περίοδο υψηλής ζήτησης. Ωστόσο, υπογραμμίζει η ομογενής δημοσιογράφος εγώ μπορώ να ξεχωρίσω τέσσερις κεντρικούς πυλώνες της Ελλάδας που δεν έχουν μεταβληθεί -το απίστευτο κλίμα, το μπλε του Αιγαίου, τη φανταστική κουζίνα και τη ζεστασιά των ανθρώπων. Αυτό που κάποιοι θεωρούν πως τώρα είναι η χειρότερη στιγμή να επισκεφθείς την Ελλάδα, είναι στην πραγματικότητα η καλύτερη. Οχι μόνο επειδή οι τιμές στα ολοκληρωμένα πακέτα έχουν μειωθεί σημαντικά, αλλά και γιατί όσοι θα ταξιδέψουν θα ξοδέψουν τα χρήματά τους σε μία χώρα της οποίας οι κάτοικοι τα έχουν ανάγκη.

Η Ελλάδα είναι μία ενωμένη χώρα τόσο χάρη στο πάθος των κατοίκων της για ένα καλύτερο μέλλον όσο και χάρη στην επιθυμία τους να συνεχίσουν να προσφέρουν τη φιλοξενία για την οποία είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο.

Μένοντας μακριά από την Ελλάδα θα προκαλέσετε μεγαλύτερο κακό παρά καλό, καταγράφει η Becki Enright. Δεν υπάρχει λόγος για να ακυρώσετε ή να αναβάλετε τις διακοπές σας! Φέρτε μαζί σας όσα μετρητά θα χρειαστεί να ξοδέψετε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στη χώρα και αποδεχτείτε απλά το γεγονός ότι δεν θα λειτουργούν όλα τα ΑΤΜ και εκείνα που θα λειτουργούν δεν θα περιορίσουν στην ανάληψη που θέλετε να πραγματοποιήσετε, αφού οι διεθνείς λογαριασμοί δεν υπόκεινται σε αυτού του είδους τον περιορισμό.

Δεν δέχονται όλα τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, αλλά αντί να το αντιμετωπίσετε αυτό ως εμπόδιο, καλύτερα να αντιληφθείτε ότι με τα μετρητά αποπληρώνονται οι προμηθευτές και οι μισθοί εκείνων που κάνουν τις διακοπές σας ευχάριστες. Τα χρήματά σας επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να λειτουργούν!

 

«Δεν υπάρχει καμία έλλειψη τροφίμων,

καυσίμων και διασκέδασης»

 

Εικόνες με την αστυνομία να φρουρεί τα ΑΤΜ, λες κι όλη η πόλη είναι αποκλεισμένη, άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ που υποδηλώνει έλλειψη τροφίμων και ειρηνικές διαμαρτυρίες θα μπορούσαν κάλλιστα να δημιουργήσουν μία όμορφη ιστορία, εκτός από την πραγματική εικόνα που είναι η συνέχιση της ζωής και η άνθηση του τουρισμού.

Η Ακρόπολη εξακολουθεί να… βουΐζει από τους ήχους των εκστασιασμένων τουριστών, οι καφετέριες είναι γεμάτες από ντόπιους που απολαμβάνουν τον καφέ τους, οι ταβέρνες εξυπηρετούν τους καταναλωτές με πολλούς μεζέδες και τα πλοία εξακολουθούν να αναχωρούν για τα παραδεισένια νησιά. Δεν υπάρχει καμία έλλειψη τροφίμων, καυσίμων και διασκέδασης.

Μιλήστε με τους ντόπιους και θα καταλάβετε σύντομα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και την υποστήριξη που χρειάζονται. Θα σας πουν ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, ότι προχωρούν σε εκπτώσεις με σκοπό την προσέλκυση των επισκεπτών και ότι ανησυχούν για το μέλλον. Ωστόσο, οι πόρτες τους παραμένουν ανοιχτές και εξακολουθούν να σας υποδέχονται με ένα χαμόγελο και ένα θερμό καλωσόρισμα, παρά τους προσωπικούς τους αγώνες.

Μπορεί να διχαστείτε, αλλά ο τουρισμός μπορεί να μας ενώσει σε σκοτεινούς καιρούς και πρέπει να αγωνιστούμε για αυτό που νομίζουμε ότι είναι σωστό. Ξέρω ότι δεν θα αποχωρήσω σύντομα από εδώ.

Exit mobile version