Τρία ελληνικά νησιά στην παγκόσμια λίστα

Στην  παγκόσμια λίστα με τα 16 καλύτερα νησιά, εντάσσονται και η Σαντορίνη, Μύκονος και η Κρήτη, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες και τους αναγνώστες του US News.

 Ειδικότερα, η πλήρης λίστα με τα καλύτερα νησιά, είναι η παρακάτω:

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Σαντορίνη, η οποία  μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα  των ταξιδιωτών. Ο επισκέπτης του νησιού, μπορεί να χαλαρώσει στη κόκκινη παραλία της Σαντορίνης , οι καλοφαγάδες μπορούν να απολαύσουν αρωματικές γεύσεις της Μεσογείου  και οι λάτρεις της ιστορίας, μπορούν να εξερευνήσουν τα ερείπια της Θήρας και του Ακρωτηρίου.

Την δεύτερη θέση καταλαμβάνουν τα νησιά Μπόρα Μπόρα, τα οποία προσφέρουν στον τουρίστα την δυνατότητα να χαλαρώσει σε μια λευκή αμμουδιά του νησιού, αλλά και να κοιμηθεί σε αχυρένιες καλύβες πάνω από τον τυρκουάζ Νότιο Ειρηνικό.

Ακολουθεί το Σεντ Κιτς & Νέβις, το οποίο διαθέτει πανέμορφες παραλίες  με άμμο, μπαράκια, το αρχαίο φρούριο θειάφι και δίνει στον επισκέπτη του νησιού την αυθεντική εμπειρία της Καραϊβικής .

Στην τέταρτη θέση της λίστας είναι οι Μαλδίβες. Πρόκειται για απομονωμένα  μικροσκοπικά νησιά  στον Ινδικό Ωκεανό. Ο τουρίστας μπορεί να απολαύσει τις διακοπές του κάνοντας ψαροντούφεκο πάνω από κοραλλιογενείς υφάλους, αλλά και να χαλαρώσει πάνω στην άμμο.

Την πέμπτη θέση καταλαμβάνουν τα μισο-γαλλικά και τα μισό-ολλανδικά νησιά,  Στ. Μάρτιν και το Στ. Μάαρτεν. Οι δρόμοι του Marigot και του Philipsburg, είναι γεμάτοι με εξωτικές γεύσεις και ζωντανή μουσική. Έξω από τις πόλεις, μπορεί κανείς να αντικρύσει ένα πανέμορφο σκηνικό βουνών και ακτών.

Στην έκτη θέση της λίστας  βρίσκονται τα  βορειοδυτικά  νησιά της Τζαμάικα, τα Νησιά Καϊμάν, τα οποία είναι κατάλληλα, είτε για να βιώσει κανείς μια νέα περιπέτεια, είτε για να απολαύσει την απόλυτη ηρεμία και γαλήνη. Επιπλέον, μπορεί κανείς να κάνει καταδύσεις σε ζωντανούς υφάλους αλλά και να κάνει πεζοπορία στο 200 χρονών Mastic Trail.

Εξίσου σημαντική θέση στην λίστα καταλαμβάνει και τα νησιά  Φίτζι, τα οποία διαθέτουν ακτές με λευκή άμμο που προσφέρουν φανταστικό τοπίο. Επιπλέον μπορεί κανείς να επισκεφτεί και τα ηφαιστειακά νησιά Mamanuca .

Την όγδοη θέση έχει το Μαούι, όπου μπορεί να βρει κανείς πολυτελή θέρετρα, εντυπωσιακά τοπία και περιπετειώδεις δραστηριότητες , όλα σε ένα μέρος. Οι παραλίες  που ξεχωρίζουν στο νησί αυτό είναι: η κόκκινη παραλία Kaihalulu ή οι χρυσές ακτές Wailea.

Στην ένατη  θέση βρίσκεται  η Μύκονος, η οποία παρομοιάζεται με την άγρια αδελφή της Σαντορίνης. Το νησί αυτό, πάλλεται σε ρυθμούς πάρτι σχεδόν 24 ώρες την ημέρα. Ωστόσο, στην άλλη πλευρά του νησιού, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει  το ηλιοβασίλεμα πάνω από τη Μεσόγειο, αλλά και να αντικρύσει ανεμόμυλους.

Ακολουθεί το ινδονησιακό νησί ,Μπαλί, το οποίο αποτελείται από ορίζοντα πανέμορφων βουνών και παγόδες και σημαίνει «ουρανός». Σε αυτό το  νησί, μπορεί κανείς να επισκεφτεί τους αρχαίους ναούς, να παίξει με τους ελέφαντες «Σουμάτρας», αλλά και να απολαύσει την πολυτέλεια στα θέρετρα, πάνω στον ωκεανό.

Την ενδέκατη θέση καταλαμβάνει το  Kauai, το  παλαιότερο και πιο κακοτράχαλο νησί, από το αρχιπέλαγος της Χαβάης. Εκείνοι που αναζητούν την περιπέτεια, θα αγαπήσουν το hoofing κατά μήκος της Kalalau Trail και την πεζοπορία στο Waimea Canyon.

Την δωδέκατη θέση κατέχουν οι Σεϋχέλλες, οι οποίες διαθέτουν παραλίες με καστανοκιτρίνη  αμμουδιά, τεράστιες πέτρες και γιγαντιαίες χελώνες.

Στην δέκατη τρίτη θέση βρίσκεται η Κρήτη, η οποία θεωρείται ο αγαπημένος προορισμός  των ταξιδιωτών  διαφόρων χωρών. Το πανέμορφο νησί, διαθέτει αυθεντικά ελληνικά εστιατόρια, αλλά και πανέμορφα χωριά, δίπλα στο νερό. Επιπλέον, μπορεί κανείς να επισκεφτεί τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία  του νησιού.

Την δέκατη τέταρτη θέση της λίστας καταλαμβάνει η Χαβάη, η οποία διαθέτει παραλίες με μαύρη άμμο και πλούσια δάση. Επιπλέον, το ενεργό ηφαίστειο στο τροπικό νησί, το Kilauea  κάνει διασκεδαστική την περιπέτεια.

Στην δέκατη πέμπτη θέση βρίσκεται  η Ανγκουίλα. Θεωρείται  ένα χαμηλού προφίλ νησί, εξαιτίας του εμπάργκο στα κρουαζιερόπλοια, στα καζίνο και στα πολυώροφα ξενοδοχεία.  Μπορεί κανείς περάσει την ημέρα του στην Rendezvous Bay και  στη συνέχεια να απολαύσει  την εκπληκτική θέα, όταν ο ήλιος δύει.

Την τελευταία θέση  της  λίστας, καταλαμβάνουν  τα νησιά Γκαλαπάγκος. Πρόκειται  για τη  χώρα των θαυμάτων του Δαρβίνου, η οποία δεν έχει χάσει τη μαγεία της. Χελώνες και περίεργα πουλιά, υπάρχουν παντού στα νησιά αυτά. Το ταξίδι στα νησιά Γκαλαπάγκος, δεν είναι μια τυπική απόδραση, αλλά ένα από αυτά που δεν θα ξεχάσει κανείς  ποτέ.

 

Exit mobile version