Quantcast
Tουριστικοί φορείς: Καταστροφική η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα καταλύματα - enikonomia.gr
share

Tουριστικοί φορείς: Καταστροφική η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα καταλύματα

δημοσιεύτηκε:

Την έντονη αντίδραση του τουριστικού κλάδου έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα, που όπως τονίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και η Πανελλήνια Ομιοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) , κάνουν λόγο επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα καταλύματα της χώρας.

Μάλιστα ο ΣΕΤΕ απέστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο τονίζοντας ότι “το συγκεκριμένο «τέλος» κινείται στη σφαίρα του παράλογου και αν προστεθεί στο σύνολο των φοροεισπρακτικών μέτρων που έχουν επιβληθεί το τελευταίο διάστημα στον τομέα του τουρισμού θα σημαίνει αυτόματα την καταστροφή του”.

“Με γνώμονα ότι η τουριστική περίοδος του 2016 έχει ήδη ξεκινήσει κάτω από ασφυκτικές πιέσεις για το σύνολο των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και επειδή, ήδη, σύσσωμος ο τουριστικός κόσμος – αλλά και οι τουριστικοί οργανισμοί, συνεργάτες του, στη διεθνή τουριστική αγορά – βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση και σε σύγχυση σχετικά με τις ως άνω πληροφορίες, παρακαλούμε να τις διαψεύσετε”, σημειώνει στην επιστολή ο ΣΕΤΕ.

Παράλληλα, παρατηρεί ο ΣΕΤΕ, “ότι ο τομέας του τουρισμού συνεχίζει να πλήττεται και από άλλα μέτρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμου και του τέλους ταξινόμησης ΙΧ. Οι συγκεκριμένες αυξήσεις θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια, επιβαρύνσεις και στρεβλώσεις στις προσφερόμενες υπηρεσίες του κλάδου της ενοικίασης αυτοκινήτων αλλά και στις μεταφορές, γενικότερα.

Από την πλευρά της η ΠΟΞ σε ανακοίνωση της, σημειώνει ότι τα “ελληνικά ξενοδοχεία έχουν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συμπίεσης των τιμών τους και τα όποια περιθώρια κέρδους τους προκειμένου, να μετριάσουν την αύξηση του κόστους που έχει προκύψει τη φετινή περίοδο για τον πελάτη, να ενισχύσουν την τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα στηρίζοντας, εν τέλει, την εθνική οικονομία και να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον οξύτατο, αυτήν την περίοδο, διεθνή ανταγωνισμό”.

Στο μεταξύ η ΠΟΞ εστιάζει στα παράνομες διανυκτερεύσεις, τονίζοντας ότι εξακολουθεί να λειτουργεί και να ανθεί μία ολόκληρη παρα-αγορά ιδιωτικών χώρων που υποδέχονται ανεξέλεγκτα και εκτός κάθε κανονιστικού πλαισίου επισκέπτες, με τα εκτιμώμενα έσοδα που χάνει το κράτος να ξεπερνούν τα 270 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.