Quantcast
Την ανάδειξη του περιβαλλοντικού τουρισμού στην Πελ/σο ζήτησαν από τον Γιάννη Τσιρώνη - enikonomia.gr
share

Την ανάδειξη του περιβαλλοντικού τουρισμού στην Πελ/σο ζήτησαν από τον Γιάννη Τσιρώνη

δημοσιεύτηκε:

Θέματα περιβαλλοντικού τουρισμού, καθώς και το προτεινόμενο έργο «ενοποίηση, ανάδειξη, συντήρηση και διάνοιξη δικτύου μονοπατιών στην Πελοπόννησο», με παράλληλη δημιουργία του μονοπατιού των Ηρακλειδών, σε ανάμνηση της καθόδου των απογόνου του Ηρακλέους στην Πελοπόννησο, συζήτησαν μέλη της γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.

Κατά την συνάντηση υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης συμφώνησε στην άμεση προώθηση του έργου, ενώ επισημάνθηκε πως το μονοπάτι θα ενώνει πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία των αρχαϊκών, βυζαντινών και νεότερων χρόνων, όπως κάστρα των Φράγκων, βυζαντινά μοναστήρια και εκκλησίες, αρχαίους ναούς του Δωδεκάθεου, αγροτουριστικές επιχειρήσεις, ορεινούς ξενώνες και ορειβατικά καταφύγια, με φόντο παρθένα δάση και μνημεία της φύσης στην Πελοπόννησο.

Υπογραμμίζεται σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι, «το βασικό σκεπτικό πίσω από το έργο είναι η σύνδεση της τοπικής οικονομίας με την προστασία της φύσης, και η διατήρησή της, αλλά και η αναβίωση των ορεινών οικισμών. Έτσι δημιουργείται ένα νέο τουριστικό προϊόν, που θα αναδεικνύει τον αειφόρο τουρισμό, αλλά και τις προϋποθέσεις για πραγματική και όχι «μυθική» προβολή της Πελοποννήσου στην τουριστική αγορά της Ευρώπης».

Δεδομένου του γεγονότος ότι πάνω από 80% των Γερμανών τουριστών, καθώς και 30% των Άγγλων και των Αμερικάνων, στρέφεται πλέον στον περιπατητικό και ορειβατικό τουρισμό, αλλά και του ορεινού χαρακτήρα του Μοριά, αναμένεται μέσα στα επόμενα δύο χρόνια σοβαρή τόνωση της οικονομίας της Πελοποννήσου, παρασύροντας σε άνοδο μαζί με τον συγκεκριμένο είδος τουρισμού, και την προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων της Περιφέρειας.

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα της πιστοποίησης, συμφωνήθηκε να εξετασθεί η δυνατότητα της ελληνικής ορειβατικής ομοσπονδίας να αναλάβει το έργο.

Επιπλέον, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου σε ένα μήνα με αντικείμενο τη δημιουργία και λειτουργία ορειβατικής σχολής στην Πελοπόννησο, που θα δίνει τις αναγκαίες πιστοποιήσεις στα μέλη των ορειβατικών συλλόγων που θα οργανώνουν και θα οδηγούν τις ορειβατικές εκδρομές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.