Tέλος Κρουαζιέρας στους επιβάτες: Τι διευκρίνισε η Κεφαλογιάννη

κρουαζιέρα

Νέες διευκρινίσεις για το τέλος κρουαζιέρας που θα επιβάλλεται στους επιβάτες έδωσε σήμερα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως είπε η διάταξη προβλέπει πως  «επιβάλλεται τέλος κρουαζιέρας ανά επιβάτη που αποβιβάζεται από κρουαζιερόπλοιο στα λιμάνια της Μυκόνου και της Σαντορίνης ύψους 20 ευρώ και στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας 5 ευρώ για την περίοδο από την 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, 40%  μειωμένο ήτοι 12 ευρώ και 3 ευρώ αντίστοιχα τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Οκτώβριο και 80% μειωμένο τους μήνες Νοέμβριο έως Μάρτιο ήτοι 4 ευρώ και 1 ευρώ αντίστοιχα. Το ετήσιο όφελος εκτιμάται σε 50 εκατ. ευρώ»

«Τα έσοδα θα κατανέμονται κατά 1/3 στους δήμους όπου αποβιβάζονται οι επιβάτες  .. κατά 1% θα εγγράφονται στο ύψος του προϋπολογισμού του υπουργείου Ναυτιλίας με σκοπό την εκτέλεση των απαραίτητων λιμενικών έργων. Και κατά 1/3 θα εγγράφονται ίση σε ύψους του προϋπολογισμού  του υπουργείου Τουρισμού με σκοπό την βελτίωση των τουριστικών υποδομών για τη στήριξη του τουριστικού προσόντος της χώρας»  συμπλήρωσε.

Exit mobile version