Σικελία – Ταξιδεύουμε στο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου

Η Σικελία είναι ο παράδεισος των Ιταλών! Σταυροδρόμι πολλών πολιτισμών κάτι που είναι έντονα εμφανές σε όλη την έκταση του νησιού. Εδώ, βέβαια, βρίσκεται για τους Έλληνες μια δεύτερη «πατρίδα» λόγω της Magna Grecia ( Μεγάλη Ελλάδα). Αρχαίοι Έλληνες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί αλλά και Άραβες, Νορμανδοί και Ισπανοί έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στο νησί.

Μεσογειακή ομορφιά με μαγευτικές θάλασσες και πόλεις. Ο Μάιος, ο Ιούνιος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι οι ιδανικοί μήνες. Καλή περίοδος είναι και οι ημέρες του Πάσχα, καθώς πραγματοποιούνται πολλές γιορτές κι εκδηλώσεις σε ολόκληρο το νησί.

Συρακούσες

Στην αρχαιότητα ήταν η σημαντικότερη ελληνική αποικία στη Δύση και μια μεγάλη εμπορική και στρατιωτική δύναμη. Μεγάλη και η κληρονομιά της σε μνημεία, που σίγουρα θα επισκεφθεί κανείς αν έρθει μέχρι τη Σικελία. Ένα μέρος που σου κόβει την ανάσα καθώς νιώθεις πως μόλις έχεις ταξιδέψει πίσω στο χρόνο.

Castiglione

Μια μικρή μεσαιωνική πολιτεία στην περιοχή της Κατάνια, το Castiglione συγκεντρώνει τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους επισκέπτες, καθώς η «ακρόπολή» του θεωρείται από τα πιο όμορφα σημεία της Σικελίας.

Ragusa

Θα επισκεφτείτε σίγουρα την πλατεία του Duomo, του καθεδρικού ναού, όπου θα βρείτε και εστιατόρια με εξαιρετική τοπική κουζίνα. Είναι μια πόλη, η οποία  περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO για τα εκπληκτικά αρχιτεκτονικά της μνημεία.

Agrigento (Ακράγας)

Ένας από τους επιβλητικότερους δωρικούς ναούς σε όλη τη Μεσόγειο, ο ναός της Ομόνοιας στον Ακράγαντα (περίπου στη μέση της νότιας ακτής του νησιού), υπενθυμίζει τη βαθιά ελληνικότητα της Σικελίας. Προκαλεί δέος σε όποιον τον πρωτοαντικρίσει, σε μια εκπληκτική τοποθεσία, γνωστή και ως «Κοιλάδα των Ελληνικών Ναών.

Παλέρμο

Η πρωτεύουσα του νησιού. Η βόλτα στα σοκάκια αυτής της πόλης είναι πραγματική εμπειρία! ίσως και ο πιο επιβλητικός καθεδρικός ναός της χώρας ολόκληρης.


Taormina

Ίσως η γραφικότερη και πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Σικελίας, και άκρως τουριστική.

Επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο έρχονται εδώ, συνήθως το καλοκαίρι (αλλά όχι μόνο), για να θαυμάσουν τις ξεχωριστές παραλίες αλλά και τα ρομαντικά σοκάκια γεμάτα πολυτελείς boutiques, κάστρα, ναοί και μνημεία με ιστορία και στο βάθος το επιβλητικό θέαμα τoυ ηφαιστείου της Αίτνας. Σαν να πρωταγωνιστείτε σε ταινία του παλιού ιταλικού κινηματογράφου!

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Η τοπική κουζίνα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ψάρι, στα μακαρόνια και στα λαχανικά. Δοκιμάστε σαλάτες ψαρικών, με χταπόδι, γαρίδες, χτένια και μύδια, ξιφία με πατάτες, ντομάτα κι ελιές, τη διάσημη caponata ( τηγανητή μελιτζάνα με γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας, ελιές και κάππαρη ), κοφτό μακαρονάκι με σαρδέλες και μάραθο αλλά και μακαρόνια με σάλτσα από μελάνι σουπιάς.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Grand Hotel Minareto (320 ευρώ/ημέρα)

Χτισμένο πάνω σε βράχους με θέα στις Συρακούσες και το νησί Ortygia, το Grand Hotel Minareto είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Villa Bosco. Προσφέρει μια ήσυχη τοποθεσία, εξωτερική πισίνα και ασυναγώνιστη θέα.

The Ashbee Hotel (280/ημέρα)

Το Ashbee Hotel είναι μια βίλα των αρχών του 20ου αιώνα, που βρίσκεται μπροστά στην εκκλησία San Pancrazio της Taormina και απέχει 100μ. από το Αρχαιοελληνικό Αμφιθέατρο. Τα δωμάτια προσφέρουν μοναδική θέα. Αυτό το 5 αστέρων deluxe ξενοδοχείο διαθέτει μεγάλους κήπους και εξωτερική πισίνα. Σχεδιάστηκε από το διάσημο αρχιτέκτονα CR Ashbee, αρχικό μέλος του κινήματος Arts and Craft.

 

Atahotel Capotaormina (180 ευρώ/ημέρα)

Το Atahotel Capotaormina είναι χτισμένο ψηλά σε βράχο, κάτω από την Ταορμίνα, και περιβάλλεται από θάλασσα. Προσφέρει εκπληκτική θέα στον φανταστικό Κόλπο Giardini Naxos και το Νησί Isola Bella. Αυτό το όμορφο κτίριο έχει φόντο τις χιονισμένες κορυφές του όρους Αίτνα. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν μπαλκόνι. Τα classic δωμάτια προσφέρουν θέα στον κήπο. Τα superior δωμάτια έχουν πλήρη θέα στη θάλασσα.

 

Πηγή: boro.gr

Exit mobile version