Quantcast
Σε ύφεση ο εσωτερικός τουρισμός - enikonomia.gr
share

Σε ύφεση ο εσωτερικός τουρισμός

δημοσιεύτηκε:

Δραματική ύφεση στον εσωτερικό τουρισμό στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της βαθιάς οικονομικής κρίσης, με πολλούς Έλληνες ταξιδιώτες να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις καλοκαιρινές τους διακοπές, καταγράφει ο τηλεοπτικός σταθμός ειδήσεων Euronews.

 

Πτώση 40% στην επιβατική κίνηση

 

Οι άλλοτε πολυσύχναστες αποβάθρες στα λιμάνια αποτελούν μία καθαρή ένδειξη πως δεν είναι όλα καλά στη χώρα: «Φέτος δεν θα πάμε διακοπές, αλλά καταφέραμε να βάλουμε λίγα χρήματα στην άκρη για τα παιδιά έτσι ώστε εκείνα τουλάχιστον να απολαύσουν το καλοκαίρι», εξομολογήθηκε μία μητέρα. Πρόκειται για μία όχι ασυνήθιστη ιστορία στην τρέχουσα κατάσταση.

Ο Γιάννης Καλαβρός, καπετάνιος στο πλοίο Evia Star που συνδέει την Αθήνα με την Εύβοια σημειώνει: «Υπάρχει μείωση 40% σε καθημερινή βάση στον αριθμό των επιβατών συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι».

 

Μείωση προσωπικού

 

Οι επιχειρηματίες πιστεύουν πως οι Έλληνες έχουν πληγεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών και η πρόσφατη συμφωνία για την διαχείριση του χρέους θα σημάνει περισσότερες απολύσεις, αναδεικνύει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.

Ο πρόεδρος του HATTA (Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων) Λύσανδρος Τσιλίδης επεσήμανε: «Οι καταναλωτές φοβούνται. Είναι τρομοκρατημένοι. Έπρεπε να αποφασίσουν εάν θα πάνε διακοπές ή εάν θα μείνουν στο σπίτι τους προκειμένου να μην ξοδέψουν χρήματα. Και έμειναν σπίτι. Φοβάμαι πως θα αναγκαστούμε να μειώσουμε το προσωπικό, καθώς η κύρια πηγή εσόδων μας που προέρχεται από την κίνηση της υψηλής τουριστικής περιόδου έχει χαθεί».

Η ανταποκρίτρια του Euronews στην Αθήνα, η Συμέλα Τσουχτίδου τονίζει: «Τα τελευταία χρόνια, η οικονομική κρίση έχει περιορίσει τις διακοπές των Ελλήνων ταξιδιωτών στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Φέτος, ο Ιούλιος χάθηκε και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού ελπίζουν σε μία ανάκαμψη της κίνησης τα Χριστούγεννα έτσι ώστε να περιορίσουν εν μέρει τις μεγάλες απώλειες του φετινού καλοκαιριού».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.