Περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ κατέγραψαν οι επενδύσεις στον τομέα των τουριστικών ακινήτων της ανώτατης κατηγορίας (ξενοδοχεία πέντε αστέρων, παραθεριστικά χωριά και σχετικές υποδομές) της Χαλκιδικής την τελευταία τριετία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού και της Ένωσης Ξενοδόχων της περιοχής και γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, στη διάρκεια γεύματος εργασίας στη Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα, ορισμένες από τις επενδύσεις τουριστικών ακινήτων της Χαλκιδικής εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη για να αναβαθμίσουν περαιτέρω το τουριστικό προφίλ της περιοχής.
Ο κ.Τάσιος επισήμανε ότι: «Ηδη, η Ιkos Resort, που έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην περιοχή, φέρεται να εκδηλώνει ενδιαφέρον για νέα επένδυση στη Χαλκιδική. Ενώ έπεται ο διαγωνισμός, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, για τις εκτάσεις προς τουριστική ανάπτυξη στο Ποσείδι και στις Φυλακές Κασσάνδρας. Η Χαλκιδική φαίνεται ότι χωράει ακόμη πολλές ξενοδοχειακές επενδύσεις, καθώς σήμερα διαθέτει 46.000 κλίνες. Από αυτές τις κλίνες μόνο 32.000-34.000 είναι μαζικού τουρισμού (στην Κρήτη είναι 200.000 και στην Κω 100.000). Υπάρχει περιθώριο για την αύξηση του συνολικού αριθμού των κλινών μέχρι και σε 60.000, οπότε μεγάλη είναι η προοπτική για μπίζνες σε πεντάστερα ξενοδοχεία» .
Στη συνέχεια ο κ. Τάσιος τόνισει: «Ο Τουριστικός Οργανισμός της Χαλκιδικής διαθέτει περίπου 16.000 συνεδριακές θέσεις και προχωράει σε συνεργασία με το Γραφείο Συνεδρίων της Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Convention Bureau) ώστε να γίνει μέλος του (εξελίξεις αναμένονται στις αρχές Φεβρουαρίου). Παράλληλα, αναπτύσσει συνέργειες με τον Τουριστικό Οργανισμό της Θεσσαλονίκης. Οι κοινές δράσεις των δύο Τουριστικών Οργανισμών θα μπουν στην αφετηρία με τη συμμετοχή τους σε τουριστική έκθεση στην Τουρκία, στις 27-28 Ιανουαρίου. Πάντως, η Ελλάδα παραμένει ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός για το 2016, μετά την Ισπανία, βάσει των προγραμμάτων των tour operators».
«Θετικά είναι τα μηνύματα από τα Βαλκάνια, όπου η δουλειά προσέγγισης των αγορών που γίνεται τα τελευταία δέκα χρόνια αποδίδει καρπούς, σε συνδυασμό με τις νέες πτήσεις τσάρτερ . Ακόμη η είσοδος της Fraport στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» δημιουργεί συνολικά υψηλότερες προσδοκίες, αφού είναι βέβαιο ότι θα επιδιώξει να προσελκύσει κίνηση αλλά και την καλή οδική πρόσβαση. Ενδεικτικό είναι ότι το 2015, περίπου ο ένας στους δύο τουρίστες που επισκέφτηκαν τη Χαλκιδική, ήταν Βαλκάνιος», συμπλήρωσε ο κ.Τάσιος.
«Η τουριστική περίοδος της Χαλκιδικής για το 2016 θα κριθεί τέλη Μαρτίου του έτους. Αλλά το κυρίαρχο ζήτημα για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί, είναι η χώρα να πάρει μπροστά, ώστε να δούμε κάτι πιο θετικό στο επόμενο διάστημα, για να προσδοκούμε θετικότερες εξελίξεις το 2017 και το 2018», τόνισε με έμφαση ο Γρηγόρης Τάσιος.
Την δική του άποψη επί του θέματος εξέφρασε και ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, αρμόδιος για θέματα τουρισμού Γιάννης Γιώργος επισημαίνοντας: «Είναι η ανάγκη ανάπτυξη συνεργειών».