Quantcast
Παγκόσμια περιοδεία γεύσεων μέσω του Small Luxury Cookbook των SLH! - enikonomia.gr
share

Παγκόσμια περιοδεία γεύσεων μέσω του Small Luxury Cookbook των SLH!

δημοσιεύτηκε:

Μία διαφορετική συλλογή παρουσίασαν τα Small Luxury Hotels of the World, ανακοινώνοντας την έκδοση μιας ιδιαίτερης συλλογής με συνταγές από περισσότερα από 200 ξενοδοχεία-μέλη τους από όλο τον κόσμο. Στόχος τους: να εμπνεύσουν τον κόσμο να μαγειρεύει και να ταξιδεύει περισσότερο το 2016, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στον γαστρονομικό τουρισμό.

Η έκδοση Small Luxury Cookbook αποτελείται από 480 σελίδες με συνταγές-υπογραφές παγκοσμίου φήμης chefs, τις οποίες μπορεί κάνεις να απολαύσει σε ένα από τα 520 πολυτελή ξενοδοχεία του ομίλου που βρίσκονται σε 80 χώρες. Μάλιστα, τα τελευταία στοιχεία αποδεικνύουν ότι η ζήτηση για ολοκληρωμένες και αυθεντικές γαστρονομικές εμπειρίες συνεχίζει να αυξάνεται, με τον γαστρονομικό τουρισμό να αποκτά τους δικούς τους ταξιδιώτες. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του ταξιδιωτικού portal Skift, το 77% των ταξιδιωτών είναι ταυτόχρονα γαστρονομικοί ταξιδιώτες, αφού δαπανούν το 25% περίπου του προϋπολογισμού του ταξιδιού τους σε φαγητό. Από την άλλη, το γεγονός ότι η κουζίνα χωρών όπως η Αρμενία και το Μεξικό πιστοποιήθηκε από την UNESCO ως μέρος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς τους, αποδεικνύει ότι η γαστρονομία μιας χώρας είναι τόσο σημαντική για κάθε πολιτισμό, όσο και η  ιστορία, η αρχιτεκτονική και η μουσική της.

Παρά το γεγονός ότι τα ξενοδοχεία-μέλη των SLH είναι από τη φύση τους μικρά (μερικά ακόμα και με μόλις τρία δωμάτια), προάγουν τους προορισμούς στους οποίους βρίσκονται, μέσα από τις τοπικές πρώτες ύλες, τις τεχνικές και τις γεύσεις. Αξίζει να σημειώσουμε ότι περισσότερα από 90 ξενοδοχεία του ομίλου διαθέτουν εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, ή με βραβεία αντίστοιχης παγκόσμιας αναγνώρισης.

Οι 221 συνταγές που παρουσιάζονται στο Small Luxury Cookbook, περιλαμβάνουν από τοπικές λιχουδιές (όπως για παράδειγμα ο αχινός από το νησί της Δήλου και η φημισμένη ζύμη της Δανίας, ή οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί), μέχρι και πιάτα που προστέθηκαν πιο πρόσφατα στα μενού, όπως τα Λιονταρόψαρα.

Ο Filip Boyen, διευθύνων σύμβουλος των SLH και πρώην σεφ δηλώνει σχετικά: «Η ομορφιά του Small Luxury Cookbook είναι ότι ακριβώς όπως τα ξενοδοχεία μας, προσφέρει προτάσεις για όλους, είτε πρόκειται για έναν περιστασιακό, είτε για έναν επίδοξο ή για έναν ικανό σεφ. Παράλληλα είναι και μια υπενθύμιση πως τα μικρά, ανεξάρτητα ξενοδοχεία μπορούν προσφέρουν τέτοιες γαστρονομικές προτάσεις που αυξάνουν σημαντικά την εμπειρία διαμονής του επισκέπτη».

Ολες οι συνταγές παρουσιάζονται με βήμα προς βήμα οδηγίες καθώς και εναλλακτικές προτάσεις για κάθε δυσεύρετο συστατικό. Το Small Luxury Cookbook διατίθεται προς πώληση στα ξενοδοχεία-μέλη των SLH, ή στο www.slhcookbook.com.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.