Στο παγκοσμίως αναγνωρισμένο James Beard Foundation, στη Νέα
Υόρκη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,
Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, παρουσίασε την Αιγαιακή Γαστρονομία
και Διατροφή, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τον Αντιπεριφερειάρχη κ.
Γιάννη Μαργαρίτη, στο πλαίσιο της
εκδήλωσης “Gifts From Greece”.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από εκλεκτές γεύσεις,
δημιουργίες των σεφ Χρήστου Αθανασιάδη,
αντιπροέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου – Κυκλάδων, Παναγιώτη
Διαμαντή, Ιωάννη Γαβαλά, Σταμάτη Μισομικέ, που προσφάτως κέρδισε τον τίτλο του
European Young Chef 2016, και Γιώργου Στυλιανουδάκη, που ως γνήσιοι πρεσβευτές των νησιών του Νοτίου
Αιγαίου, δημιούργησαν πιάτα – έργα τέχνης,
που εντυπωσίασαν τους πάντες και εξέπληξαν πεπειραμένους ουρανίσκους του
Μεγάλου Μήλου.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που μέσω των νησιών του
Νοτίου Αιγαίου, η ελληνική γαστρονομία παρουσιάζεται στο «Beard House» του James Beard Foundation.
Η εκδήλωση «Gifts from Greece» που είχε σκοπό την προβολή
των γαστρονομικών θησαυρών του Νοτίου
Αιγαίου, έγινε παρουσία των ελληνικών
προξενικών αρχών, σημαντικών εκπροσώπων των αμερικανικών ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων
η Wall Street Joural, η VOGUE Αμερικής ,
η Vogue Βραζιλίας, Αμερικανών δημοσιογράφων γαστρονομίας και ταξιδιού, ειδικών
γαστρονομίας και lifestyle, και ηγετικών στελεχών του James Beard Foundation.