Quantcast
Ισραήλ: Επιθυμία να προωθηθεί η Θεσσαλονίκη ως τουριστικός προορισμός - enikonomia.gr
share

Ισραήλ: Επιθυμία να προωθηθεί η Θεσσαλονίκη ως τουριστικός προορισμός

δημοσιεύτηκε:

Την επιθυμία τους να προωθήσουν περαιτέρω την Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισμό στην Ισραηλινή αγορά εξέφρασαν οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, όπως προέκυψε από την συμμετοχή της ΕΞΘ στην διεθνή τουριστική έκθεση «IMTM 2016» που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ.

Ειδικότερα, οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου της έκθεσης έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να προωθήσουν ακόμη περισσότερο εκδρομές προς τη Θεσσαλονίκη (είτε με τη μορφή γκρουπ, είτε για μεμονωμένους επισκέπτες).

Μάλιστα πολλοί επισκέπτες της έκθεσης δήλωσαν ότι είχαν ήδη προγραμματίσει την επόμενη απόδρασή τους στη συμπρωτεύουσα και προσέγγισαν την ΕΞΘ ώστε να οργανώσουν καλύτερα το ταξίδι τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο οικογενειακός τουρισμός κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις των Ισραηλινών που στοχεύουν στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη πολύ μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον των επαγγελματιών για τον περιβαλλοντικό τουρισμό, καθώς η ΕΞΘ είχε παρουσιάσει στην έκθεση εναλλακτικές συνδυαστικές προτάσεις, στις οποίες πρωταγωνιστούν οι υγροβιότοποι και τα βουνά της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου (λίμνη Κερκίνη, Όλυμπος, Λουτρά Πόζαρ, Ιωάννινα, Πήλιο κ.α.).

Επιπλέον από τις επαφές που είχε η ΕΞΘ προέκυψε η ανάγκη δρομολόγησης περισσότερων απευθείας πτήσεων από και προς τη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένα αίτημα που έβαλαν στο τραπέζι οι Ισραηλινοί τουριστικοί πράκτορες, διαπιστώνοντας ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση από το κοινό όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (ήδη η Aegean Airlines πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις στο θερινό πρόγραμμά της), αλλά καθ όλη τη διάρκεια του έτους, ιδιαιτέρως το χειμώνα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.