Ιαπωνία: Η σημαντικότερη πολιτιστική έκθεση της χώρας για την Ελλάδα το 2016

Στην  Ιαπωνία θα πραγματοποιηθεί η πολιτιστική έκθεση για την Ελλάδα «Α Journey to the Land of Immortals – 4,000 Years of Greek Treasures 2016», σύμφωνα με το GreeceJapan.com.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη πολιτιστική έκθεση της Ιαπωνίας η οποία αρχικά θα πραγματοποιηθεί από τις  21 Ιουνίου έως 19 Σεπτεμβρίου 2016 στο Εθνικό Μουσείο του Τόκιο όπου θα φιλοξενηθούν εκθέματα από ελληνικά μουσεία. Ακόμη η πολιτιστική προβολή της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Δεκεμβρίου 2016 έως 2 Απριλίου 2017 σε δύο ακόμα μουσεία (στο Νομαρχιακό Μουσείο Τέχνης του Ναγκασάκι και στο Μουσείο του Κόμπε).

Μεταξύ άλλων η έκθεση αυτή θα περιλαμβάνει 311 αρχαία έργα και 3 αντίγραφα από Εφορείες Αρχαιοτήτων και Αρχαιολογικά Μουσεία (όπως το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου κλπ).

Διοργανωτές της έκθεσης είναι: το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο, το Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδος, η εφημερίδα Asahi Shimbun, το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK και το NHK Promotion, (με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Τόκιο).

Exit mobile version