Διάρκειας τεσσάρων ωρών ήταν το αφιέρωμα στην Ελλάδα -“σε έναν από πιο αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς των Αυστριακών”, όπως αναφερόταν σχετικά – που παρουσίασε το Τρίτο Πρόγραμμα της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης (ORF III) στο πλαίσιο των εκπομπών του, Ενημέρωσης και Πολιτισμού.
Το αφιέρωμα περιελάμβανε διαδοχικά πέντε ντοκιμαντέρ, στα οποία προβάλλονταν, με την δεξιοτεχνία των δημιουργών τους, οι φυσικές ομορφιές του ελληνικού τοπίου, οι αρχαιολογικοί χώροι και η σύνδεσή τους με την ελληνική μυθολογία, οι καθημερινές ιστορίες των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στις περιοχές αναφοράς των ντοκιμαντέρ, αλλά και γενικότερα “η ιδιαιτερότητα του ζωτικού χώρου Ελλάδα με όλες τις πτυχές του”.
“Ελλάδα : Από τις κορυφές (των βουνών) έως τη θάλασσα” ήταν ο τίτλος του πρώτου ντοκιμαντέρ με θέμα την Ήπειρο και τη “μοναδικότητα των ορεινών χωριών” της, ενώ ακολουθούσε το δεύτερο με τίτλο “Θεσσαλία” που πραγματευόταν από τα στενά της Χαλκίδας μέχρι τον Όλυμπο και τα Μετέωρα.
Στο τρίτο ντοκιμαντέρ με τίτλο “Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική” παρουσιάζονταν η δεύτερη μεγάλη πόλη της Ελλάδας με την ιστορία και τα αξιοθέατα της, μαζί και οι τρεις χερσόνησοι Κασσάνδρας, Σιθωνίας, Αγίου Όρους με τις “ομορφιές και τις ιδιαιτερότητές” τους.
Σε “Ανατολική Μακεδονία και Θράκη” αναφερόταν το τέταρτο ντοκιμαντέρ του αφιερώματος, προβάλλοντας, μεταξύ άλλων τη Λίμνη της Κερκίνης, την Αμφίπολη, την Καβάλα και την Κομοτηνή με τις μουσικές και τις άλλες λαογραφικές παραδόσεις της περιοχής όπως τα Αναστενάρια, αλλά και την παραδοσιακή παραγωγή μεταξιού στο Δέλτα του Έβρου.
“Νότια Ακτή και Αττική” τιτλοφορούνταν τέλος το πέμπτο ντοκιμαντέρ του αφιερώματος του Τρίτου Προγράμματος της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, το οποίο “ξεναγούσε” τους τηλεθεατές από τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, την Ναύπακτο και τους Δελφούς, μέχρι τον Μαραθώνα, για να καταλήξει στο κέντρο της Αθήνας και να τους συνοδέψει κατόπιν στην Ακρόπολη σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.