Ηράκλειο: «Απόβαση» 2.000 τουριστών από το κρουαζιερόπλοιο Queen Victoria

Ένα πλωτό παλάτι, μήκους 294 μέτρων, που για πρώτη φορά επισκέπτεται το Ηράκλειο, κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι της πόλης με περισσότερους από 2.000 τουρίστες.

Στην υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου Queen Victoria στο λιμάνι του Ηρακλείου, βρέθηκε σήμερα δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) Γιάννης Μπρας και η αντιδήμαρχος Παιδείας, δια βίου μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας Μαρία Καναβάκη.

Κατά τη διάρκεια της υποδοχής έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών μεταξύ του δημάρχου Ηρακλείου και του Προέδρου του ΟΛΗ με τον πλοίαρχο του Queen Victoria.

Το κρουαζιερόπλοιο είναι συνολικής χωρητικότητας 2014 επιβατών και με 900 άτομα πλήρωμα.

Το Queen Victoria θα παραμείνει στο λιμάνι του Ηρακλείου μέχρι τις 19:00 το απόγευμα και το επόμενο λιμάνι που θα ελλιμενισθεί είναι η Ρόδος ενώ αναμένεται να έρθει πάλι στο Ηράκλειο μέσα στο 2015 ακόμα τρεις φορές.

Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου έζησαν την Κρητική υποδοχή με τη Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου σε αγαπημένες ερμηνείες μουσικής και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την υποδοχή που έτυχαν.

Ο κ. Μπρας στις δηλώσεις του τόνισε ότι με τη στρατηγική που εφαρμόζει η διοίκηση του ΟΛΗ την τελευταία τετραετία, τις σύγχρονες πρακτικές και παρεμβάσεις, αλλά και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες, δράσεις και σχεδιασμούς που υλοποιεί στον τομέα της κρουαζιέρας, κατάφερε το λιμάνι του Ηρακλείου να κερδίσει επιπλέον κατάπλους κρουαζιερόπλοιων, αλλά και νέες μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας να εντάξουν στα προγράμματα των ταξιδιών τους το λιμένα μας ενώ αναφέρθηκε στη συνεργασία του ΟΛΗ με τους εμπλεκόμενους φορείς μας, το Δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης, το Εμπορικό Επιμελητήριο.

Exit mobile version