Η Σαντορίνη στους 10 πιο ρομαντικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο

Η Σαντορίνη βρέθηκε στην όγδοη θέση της κατάταξης με τους πιο ρομαντικούς προορισμούς στον κόσμο σύμφωνα με έρευνα του europeanbestdestinatins.com.

Οι υπόλοιποι ρομαντικοί προορισμοί περιλαμβάνουν τη Βενετία, το Παρίσι, το Σινικό Τείχος της Κίνας, Σίντρα, το Λονδίνο, το Μπιαρίζ, η Φλωρεντία, η Σαντορίνη, το Μπρίτζ, η Βουδαπέστη, η Μαδέρα, η Ρώμη, το  Άμστερνταμ, το Μπέργεν της Νορβηγίας, Πόρτο, η Πράγα, οι Βρυξέλλες.

Αναλυτικότερα, η Βενετία θεωρείται ο πρώτος καλύτερος ρομαντικός προορισμός στην Ευρώπη, ακολουθεί το Παρίσι το οποίο  διαφημίζεται  για τις ρομαντικές βόλτες και για τις ασυνήθιστες προτάσεις γάμου.

Το Σινικό Τείχος της Κίνας αποτελεί ένα μοναδικό τοπίο για τους επισκέπτες της.

Ρομαντική αύρα αποπνέει και η Σίντρα, ένα κόσμημα ανάμεσα στα βουνά και τη θάλασσα,  το οποίο μπορεί να ανακαλυφθεί από όσους τολμούν να χάσουν τον εαυτό τους στην μεγαλοπρεπή ιστορική κληρονομιά της, πλούσια φύση, κοσμοπολίτικη πολιτιστική προσφορά και πλούσια γαστρονομία.

Ωστόσο ιδανικό καταφύγιο για τους ερωτευμένους αποτελεί το Λονδίνο, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την πανοραμική θέα της πόλης κατά τη διάρκεια της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. 

Στην έκτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης του ρομαντισμού εντάσσεται το Μπιαρίτζ, το μαργαριτάρι του Ατλαντικού το οποίο με την γοητεία του παρασέρνει τον κάθε επισκέπτη να βιώσει μοναδικές εμπειρίες.

Ακόμη η Φλωρεντία αποτελεί το ιστορικό κέντρο της πόλης και παρέχει έναν μοναδικό πλούτο των αριστουργημάτων.

Η Σαντορίνη βρέθηκε στην 8η θέση της κατάταξης και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ως προορισμός «γάμου» με το διάσημο ηλιοβασίλεμα.

Ρομαντικό τοπίο αποτελεί επίσης και το Μπρίζ το οποίο είναι ιδανικός προορισμός για το καλοκαίρι αλλά και για τον χειμώνα.
Η  Βουδαπέστη προσφέρει μια θαυμάσια θέα του Δούναβη με γέφυρες και τα απίστευτα τοπία.

Η Πράγα θεωρείται μία από τις πιο όμορφες πόλεις στον κόσμο από το Μεσαίωνα η οποία εντάσσεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Στην τελευταία θέση της παγκόσμιας κατάταξης εντάσσονται οι Βρυξέλλες, όπου μπορεί κανείς να ζήσει μοναδικές στιγμές οι οποίες μπορούν να συνοδευτούν από τις περίφημες σοκολάτες και άνθη της περιοχής…

Exit mobile version