Quantcast
Η Κρήτη «φλερτάρει» με τον... καταδυτικό τουρισμό - enikonomia.gr
share

Η Κρήτη «φλερτάρει» με τον… καταδυτικό τουρισμό

δημοσιεύτηκε:

Τις προοπτικές αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης του καταδυτικού τουρισμού σε θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης συζήτησαν  ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας Περιβάλλοντος- Νίκος Καλογερής και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας- Μιχάλης Βαμιεδάκης σε πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε.

Η δυναμική του καταδυτικού τουρισμού που συγκαταλέγεται στον ποιοτικό τουρισμό είναι συνεχώς αυξανόμενη, καθώς μόνο στην Ευρώπη υπάρχουν περίπου 4 εκατομμύρια δύτες που πραγματοποιούν καταδυτικό τουρισμό και σύμφωνα με τον κ. Καλογερή η Κρήτη με 1.000 χλμ. ακτογραμμή προσφέρεται για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού.

Ωστόσο ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε πως υπάρχει πρόβλημα με τις διάσπαρτες ενάλιες αρχαιότητες και με την κείμενη νομοθεσία εμποδίζεται η δημιουργία καταδυτικών πάρκων…

Ο κ. Βαμιεδάκης εκτιμά πως ο καταδυτικός τουρισμός αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για την Κρήτη απλά πρέπει να γίνει με σωστή οργάνωση και ξεκάθαρους κανόνες.

Επίσης ο σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας τόνισε πως τα καταδυτικά πάρκα μπορούν να έχουν ποικίλη έκταση και να γίνουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης, ωστόσο απαιτούνται μελέτες από πιστοποιημένους φορείς…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.