Η Ελλάδα στο διεθνή διαγωνισμό για την ανακήρυξη του «Ευρωπαϊκού Μουσείου 2016»

Δύο ελληνικά μουσεία θα λάβουν μέρος στο διεθνή διαγωνισμό για την ανακήρυξη του «Ευρωπαϊκού Μουσείου 2016» που θα διεξαχθεί από τις 6 έως 9 Απριλίου 2016 στην Τολόσα και στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, από την Ελλάδα θα λάβουν μέρος το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας που βρίσκεται στον οικισμό του δήμου Τρίπολης, της Αλέας και  το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη & Eλένης Γαρεδάκη που βρίσκεται στα Χανιά Κρήτης.

«Φέτος, 49 μουσεία από 24 χώρες θα  συμμετέχουν στον σημαντικό διαγωνισμό που διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό European Museum Forum (EMF). Ο θεσμός του European Museum of the Year Award (EMYA) τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο να βραβεύει την καλύτερη μουσειακή πρακτική στην Ευρώπη σε ετήσια βάση και να ενθαρρύνει τις καινοτόμες δράσεις στην κοινωνία των μουσείων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Το βραβείο απονέμεται σε μουσεία που άνοιξαν πρόσφατα ή σε μουσεία με πρόσφατα ανακαινισμένες εκθέσεις και το βραβευμένο μουσείο εκθέτει για ένα έτος το γλυπτό του Χένρυ Μουρ «Το αυγό», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 

Exit mobile version