Γάλλοι δημοσιογράφοι στη Χαλκιδική

Στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκε πρόσφατα το ετήσιο «Meeting του Association of Travel and Tourism Journalists of France» στο πλαίσιο συνεργασίας του Τουριστικού Οργανισμού της περιοχής με ιδιώτες και φορείς της περιοχής.

Ειδικότερα, 75 Γάλλοι δημοσιογράφοι του τουρισμού (AJT) επισκέφτηκαν την Χαλκιδική για να γνωρίσουν περαιτέρω το νησί. Στην εκδήλωση προβλήθηκαν πρόσφατα στους Γάλλους δημοσιογράφους οι τουριστικοί προορισμοί: Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη.

«Παράλληλα, η ένωση της (AJT) αποτελείται από 170 μέλη, τα οποία προέρχονται από όλους τους χώρους των ΜΜΕ (έντυπα, τηλεόραση, ραδιόφωνο, internet) και κάθε χρόνο επιλέγεται ένας, όχι τόσο αναγνωρίσιμος τουριστικός προορισμός για τη Γαλλία, ώστε να ανακαλυφθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά  ο Πρόεδρος του ΤΟΧ και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

Ακόμη ο κ. Τάσιος επισήμανε ότι: «Η Χαλκιδική διαθέτει πλούσια Ιστορία, Πολιτισμό, φυσική ομορφιά και γαστρονομία, τα οποία είναι σημαντικά στοιχεία για την επιλογή ενός προορισμού από τους Γάλλους επισκέπτες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία τουΤουριστικού Οργανισμού  Χαλκιδικής, είχε σαν αποτέλεσμα να  προσέλθουν στο νησί  τουλάχιστον 100.000 Γάλλοι τουρίστες την επόμενη 5ετία,  αλλά παράλληλα και να επιτευχθεί  η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Exit mobile version