Quantcast
Φινλανδία: Διασχίζοντας τη μαγευτική λίμνη Πάιγιανε με ένα... πλωτό σπίτι! - enikonomia.gr
share

Φινλανδία: Διασχίζοντας τη μαγευτική λίμνη Πάιγιανε με ένα… πλωτό σπίτι!

δημοσιεύτηκε:

Η λίμνη Πάιγιανε ( Päijänne) είναι ένα από τα αρχαιότερα και ήσυχα τοπία της Φινλανδίας. Έκανε την εμφάνισή της όταν η φύση -αποφασίζοντας να κάνει μια αλλαγή στο ντεκόρ της, την εποχή των Παγετώνων- σήκωσε ένα κομμάτι γης αφήνοντας μια λίμνη στη θέση του.

Είναι αναμφίβολα ένα πανέμορφο μέρος. Την υπέροχη “μάζα” νερού- που αγκαλιάζει μια απίθανη καμπυλωτή κατάφυτη “ακτογραμμή”- διασπούν παιχνιδιάρικα μικρές καταπράσινες τούφες γης, μικρά νησάκια, που σε προ(σ)καλούν να ανακαλύψεις.

Ο “φυσικός” τρόπος να την εξερευνήσεις δεν είναι άλλος από το να κάνεις μια βαρκάδα. Ο απόλυτος όμως τρόπος για να ανακαλύψεις όλη την ομορφιά της είναι να νοικιάσεις ένα… πλωτό σπτάκι με το οποίο θα αράζεις σε όποιο σημείο της λίμνης θέλεις χωρίς να σε απασχολεί το πώς θα επιστρέψεις στο ξενοδοχείο σου.

Μπορείς να νοικιάσεις ένα τέτοιο πλωτό σπιτάκι στο λιμάνι της Γυβάσκυλα ( Jyväskylä) και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να έχεις άδεια skipper ή…προηγούμενη εμπειρία.

Είναι πραγματικά πολύ απλό. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας χάρτης και διάθεση για εξερεύνηση.

Το νερό της λίμνης είναι τόσο κρυστάλινο που έχεις την αίσθηση ότι μπορείς να αγγίξεις τα ψάρια που κολυμπούν. Αν σου αρέσει το ψάρεμα, αυτός είναι ένας μικρός παράδεισος για εσένα.

Αν είσαι από τους τολμηρούς ανθρώπους και η εποχή το επιτρέπει, μια βουτιά στα καθαρά νερά της λίμνης θα σε αποζημιώσει.

Διαφορετικά μπορείς να αγκυροβολήσεις στα νησάκια της λίμνης ανακαλύποντας με το ποδήλατό σου τα γραφικά χωριά που κρύβονται σε αυτά.

Ο εθνικός δρυμός της Πάιγιανε με τις απομωνομένες λιμνοθάλασσες, τις νησίδες και τα απόκρυμνα βράχια του, βρίσκεται στο νότιο τμήμα της λίμνης και αποτελούν έναν φανταστικό προορισμό για εξερεύνηση και χαλάρωση

Ανακάλυψε και φωτογράφισε πάπιες, χήνες, φραγκόκοτες, κορμοράνους και ερωδιούς που κρύβονται στις γεμάτες καλάμια εσοχές της λίμνης δίπλα από ένα ονειρικό σκηνικό που συνθέτει η φύση με αγριομουριές, σπάνιες ορχιδέες και μανιτάρια.

Wiki info:

Η Λίμνη Πάιγιανε (φινλανδικά: Päijänne) είναι η 2η μεγαλύτερη λίμνη της Φινλανδίας με έκταση 1,080 km2 . Η λίμνη καταλήγει στο Φινλανδικό κόλπο μέσω του ποταμού Κύμι. Τα κυριότερα νησιά από το βορρά προς νότο είναι τα Vuoritsalo, Muuratsalo, Onkisalo, Judinsalo, Edessalo, Taivassalo, Haukkasalo, Vehkasalo, Mustassalo, Virmailansaari και Salonsaari, με το μεγαλύτερο να είναι το Virmailansaari. Οι μεγαλύτερες πόλεις στις ακτές της λίμνης Πάιγιανε είναι η Γυβάσκυλα στον Βορρά και η Λάχτι στο Νότο. Ένα υπόγειο υδραγωγείο, η Σήραγγα Νερού Πάιγιανε συνδέει τη λίμνη με το Ελσίνκι, παρέχοντας στην περιοχή νερό. Το βαθύτερο σημείο από κάθε άλλη λίμνη της Φινλανδίας βρίσκεται στην Πάιγιανε.

 

Πηγή: boro.gr

 

Δείτε το βίντεο:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.