Quantcast
'Ενας στους πέντε Βρετανούς που θα έρχονταν Ελλάδα αλλάζει προορισμό - enikonomia.gr
share

‘Ενας στους πέντε Βρετανούς που θα έρχονταν Ελλάδα αλλάζει προορισμό

δημοσιεύτηκε:

To 21% των Βρετανών τουριστών, δηλαδή ένας στους πέντε, που σχεδίαζε να πάει για διακοπές στην Ελλάδα φέτος αλλάζει προορισμό λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας για την κρίση χρέους της χώρας, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της εταιρείας τουριστικών ασφαλίσεων, Holidaysafe.co.uk.

Ο Αμπερ Χάουαρντ, διευθυντής του Holidaysafe.co.uk, δήλωσε: «Όταν ξεκινούν οι καλοκαιρινές διακοπές οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να περνούν το χρόνο τους απολαμβάνοντας τον εαυτό τους και αφήνοντας πίσω τις ανησυχίες τους. Κατανοούμε ότι μπορεί να υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες ιδιαίτερα για το ταξίδι στην Ελλάδα, αλλά θα συμβουλεύαμε τους τουρίστες να έχουν μετρητά μαζί τους σε περίπτωση που χρειαστεί να πληρώσουν για τις έκτακτες ανάγκες ή καθυστερήσεις που πιθανόν να προκύψουν.».

Ειδικότερα, η έρευνα αναφέρει ότι: «Οι Βρετανοί τουρίστες λαμβάνουν μέτρα για να εξασφαλίσουν τις διακοπές τους χωρίς κανένα πρόβλημα στην Ελλάδα, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί τους προσεχείς μήνες».

Επίσης στην έρευνα καταγράφεται η έντονη ανησυχία των τουριστών σε ποσοστό 61% οι οποίοι ανέφεραν πως θα έχουν επιπλέον μετρητά κατά την διάρκεια των διακοπών τους στην Ελλάδα εξαιτίας πιθανού Grexit.

Πάντως οι Βρετανοί τουρίστες έχουν κατά μέσο όρο 400 λίρες σε μετρητά μαζί τους στις διακοπές, αν και ορισμένοι μεταφέρουν πάνω από 2.000 λίρες σε ευρώ.

Η συντριπτική πλειονότητα χρησιμοποιεί πιστωτικές κάρτες είτε ως κύριο ή δευτερεύων τρόπο για να κάνει τις πληρωμές του όταν βρίσκεται στο εξωτερικό, με το 80% να προτιμούν την ασφάλεια της χρήσης τους. 

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι το  29% των Βρετανών τουριστών παραδέχτηκε ότι δεν ελέγχει το όριο μετρητών της ταξιδιωτικής του ασφάλισης.

Ενώ το 28% των Βρετανών ταξιδιωτών  παίρνει μαζί του χρήματα με τη μορφή προπληρωμένων καρτών, κάτι που τους επιτρέπει να έχουν μαζί τους μετρητά στην προπληρωμένη κάρτα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο με μία πιστωτική.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.