Δήμος Σύρου: Προβολή στη γερμανική αγορά με στόχο την προσέλκυση τουριστών

Σε στοχευμένη προβολή της Σύρου στη γερμανική αγορά, από όμιλο γερμανικών τηλεοπτικών μέσων, αποφάσισε να προχωρήσει ο δήμαρχος ΣύρουΕρμούπολης Γιώργος Μαραγκός, μετά τη διαπίστωση ότι το νησί αποτελεί τουριστικό προορισμό προσέλκυσης για τους βορειοευρωπαίους.

Η συμφωνία κλείστηκε μετά τη συνάντησή του με την ανταποκρίτριας της Schmidt Media, κ. R. Lava η οποία του επισήμαινε το αφενός το υψηλού βαθμού ενδιαφέρον των Γερμανών για την Σύρο αφετέρου την δυναμική της Schmidt Media η οποία έχει στην ιδιοκτησία της επτά κανάλια στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου και του N-TV, το οποίο καλύπτει θέματα κοινωνικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίστηκε για τις αρχές Οκτωβρίου η φιλοξενία τηλεοπτικών καναλιών της Schmidt Media στη Σύρο όπου, όπως σημείωσε ο κ. Μαραγκός, από τα πρώτα στατιστικά στοιχεία της φετινής θερινής περιόδου, «παρατηρήθηκε αύξηση Γερμανών επισκεπτών σε σχέση με προηγούμενες χρονιές».

Η ατζέντα της συζήτησης περιέλαβε, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη και τη νέα διαμόρφωσή του υπάρχοντος λιμένα Ερμούπολης, την επέκταση του αεροδρομίου με προοπτική ναύλωσης Charter Flights, καθώς και θέματα που αφορούν στην πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά της Σύρου και τη φυσιογνωμία της Ερμούπολης στον 21ο αιώνα.

Exit mobile version