Χρεοκοπία FT: Επιστολή του Tour Operator προς τα ελληνικά ξενοδοχεία-Τι αναφέρει

ξενοδοχεία

Eπιστολή για τις κρατήσεις που έχουν γίνει μέσω του FTI έστειλε ο γνωστός Tour Operator σε ελληνικά ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται, όπως ενημερώνει με ανάρτηση του στο Χ ο πρόεδρος  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου Γιάννη Χατζή.

«Όσοι έχουν κάνει κράτηση μέσω του FTI καλύπτονται από το DRSF. Θα προσπαθήσουμε -σε συνεργασία με το DRSF- να διασφαλίσουμε οι επισκέπτες μας να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους όπως είχε προγραμματιστεί. Σας παρακαλούμε να μην τους θεωρήσετε υπεύθυνους( ενν FTI και DRSF). Και αυτό επειδή κάθε επισκέπτης θα καλύπτεται από μια συνοδευτική επιστολή με οδηγίες χρέωσης που είναι από το DRSF» σημειώνει ο κ. Χατζής. 

Ουσιαστικά στην επιστολή επισημαίνεται πως, οι κρατήσεις που είχαν γίνει μέσω του FTI  θα προχωρήσουν κανονικά και πως  τα ποσά που πληρώθηκαν από τους ταξιδιώτες θα καλυφθούν από ένα ασφαλιστικό ταμείο.

Δείτε παρακάτω το σχετικό tweet 

 

Τι αναφέρει το υπουργείο Τουρισμού

Το υπουργείο Τουρισμού αναφέρει πως για τα ταξιδιωτικά πακέτα του FTI που αφορούν  Γερμανία  -Ελλάδα  και που έχουν ήδη εξοφληθεί ή προπληρωθεί δεν υπάρχει κίνδυνος να μην πληρωθούν τα ξενοδοχεία και όλες επιχειρήσεις   που εμπλέκονται με τον  Tour Operator.

Πάντως ο  Σύνδεσμος  Γερμανικών Τουριστικών Πρακτόρων DRV και ο FTI  επισημαίνουν πως εάν έχει πληρωθεί ολόκληρο το ταξίδι αλλά και εάν έχουν δοθεί προκαταβολές ,αυτές  προστατεύονται σε περίπτωση αφερεγγυότητας. Αυτό ισχύει για τους  πελάτες που έχουν κάνει κράτηση για πακέτο διακοπών.

Το DRSF είναι πλέον υπεύθυνο για την επεξεργασία σε περίπτωση αφερεγγυότητας, σε στενή συνεργασία με τον επηρεαζόμενο διοργανωτή. Αυτό σημαίνει ότι το DRSF είναι υπεύθυνο, αφενός, για την επιστροφή της τιμής ταξιδιού που καταβλήθηκε στους επηρεαζόμενους πελάτες και αφετέρου για κάθε απαραίτητο επαναπατρισμό των επισκεπτών. Ο κύριος όγκος των πελατών του FTI κατευθυνόταν στο 70% σε Κρήτη και Ρόδο, 20% σε Κέρκυρα και Κω και το υπόλοιπο 10% περίπου κάλυπτε την υπόλοιπη χώρα.

 

 

 

Exit mobile version