Quantcast
Βουρνούς: Μείωση 60% θα σημειώσει ο αριθμός των τουριστών που θα έρθουν στη Χίο - enikonomia.gr
share

Βουρνούς: Μείωση 60% θα σημειώσει ο αριθμός των τουριστών που θα έρθουν στη Χίο

δημοσιεύτηκε:

Μείωση 60% αναμένεται να σημειώσει ο αριθμός των τουριστών από χώρες της Ευρώπης στη Χίο την φετινή  θερινή περίοδο σε σχέση με την αντίστοιχη του  2015, δήλωσε ο δήμαρχος  του νησιού, Μανώλης Βουρνούς στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Μάλιστα ο κ.Βουρνούς  συμπλήρωσε ότι: «Περίπου 15.000 δυτικοευρωπαίοι τουρίστες επισκέπτονται το νησί τον χρόνο. Πάντως  έχουν μειωθεί δραματικά οι προκρατήσεις των τουριστικών πακέτων για το νησί κυρίως από το εξωτερικό για την θερινή περίοδο, αλλά συγχρόνως έχουν ακυρωθεί πάρα πολλές πτήσεις τσάρτερ».

 Και συνέχισε ο κ.Βουρνούς διευκρινίζοντας ότι: «Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν από τους τουριστικούς πράκτορες, έως στιγμής έχουν ματαιωθεί δύο πτήσεις που πραγματοποιούνταν παραδοσιακά από την Ολλανδία, μειώθηκαν στο 1/4 οι προγραμματισμένες πτήσεις από τη Νορβηγία, ενώ κόπηκαν και πτήσεις προερχόμενες από την Αυστρία, την Τσεχία και άλλες χώρες».

Από την άλλη πλευρά τόνισε με έμφαση πως: «Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να μειωθούν οι αφίξεις των  Ελλήνων τουριστών στο νησί  το καλοκαίρι το 2016».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.