BBC: Στην παγκόσμια λίστα των 7 top μαγευτικών ηλιοβασιλεμάτων η Σαντορίνη

Στην παγκόσμια λίστα των πιο μαγευτικών ηλιοβασιλεμάτων εντάσσεται η Σαντορίνη, σύμφωνα με το BBC.

 Αναλυτικότερα, την  πρώτη θέση καταλαμβάνει η Νέα Ζηλανδία, η οποία διαθέτει μαγευτικό  ηλιοβασίλεμα και  βρίσκεται ανάμεσα  σε χώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια. Εν συνεχεία οι Νότιες Άλπεις  (που βρίσκονται νότια του νησιού) δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο που ενδείκνυται για πεζοπόρους που επιθυμούν να βιώσουν εμπειρίες απόλυτης απομόνωσης.

Ακολουθεί η παραλία της  Οχεούτεαλ της Ασίας, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν τον ήλιο να βασιλεύει καθώς απολαμβάνουν τα κοκτέιλ τους.

 Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Σαντορίνη, η οποία δημιουργήθηκε από τη Μινωική ηφαιστειακή έκρηξη. Το νησί διαθέτει γραφικά λευκά σπίτια, όμορφες παραλίες, τα μπαρ και τις πισίνες.

 Η Λιβάδια του Κάνσας βρίσκεται στην τέταρτη θέση.  Κυρίως  όμως στα Φλίντ  Χίλλς του Κάνσας, μπορεί κανείς να απολαύσει το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, χωρίς τη μεσολάβηση βουνών.

Εν συνεχεία ακολουθεί το μικρό νησί Σαν Εστεμπέν   το οποίο βρίσκεται στον κόλπο του Μεξικού. Το  ηλιοβασίλεμα που προσφέρει το νησί, δίνει  την αίσθηση ότι πέφτει  επάνω στον ορίζοντα και χάνεται .

 Την έκτη θέση καταλαμβάνει η περιοχή Φακάβρα που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Τουαμοτού  της Γαλλικής Πολυνησίας.  Αποτελεί μέρος των προστατευόμενων περιοχών  Βιοσφέρ  Ρεζέρβ  της Ουνέσκο. Επιπλέον  η  περιοχή θεωρείται δημοφιλής προορισμός  για τους νεόνυμφους.

 Στην τελευταία θέση  βρίσκεται το νησί Κριμπάτη, στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού. Πρόκειται  για ένα  από τα πιο ακραία σημεία του πλανήτη για να δει κανείς τη δύση του ηλίου.

 

Πηγή:  Tornosnews

Exit mobile version