Αττική: Τέλος οι ρακέτες σε γνωστές παραλίες – Ποιες αφορά και ποιο είναι το πρόστιμο για τους παραβάτες

παραλίες

Τέλος οι ρακέτες σε γνωστές παραλίες της Αττικής, με τους παραβάτες να κινδυνεύουν με πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αυτό αφορά μια Πλάζ στο Καβούρι όπου οι επισκέπτες θα αντικρύσουν την πινακίδα που λέει τα εξής: «Σύμφωνα με τον κανονισμό της λειτουργίας της πόλης  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση ξυλορακέτας. Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ. Aριθμός απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου 188/2022 ».

Δείτε παρακάτω την πινακίδα:  

 

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την παραλία που βρίσκεται στα όρια  δήμου Βάρης- Βούλας -Βουλιαγμένης όπου υπάρχει συγκεκριμένη πινακίδα με το πρόστιμο των 1.000 ευρώ, για όποιον παίζει με ξυλορακέτα.

Γιατί ελήφθη αυτή η απόφαση αυτή

Ο δήμαρχος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εξήγησε το λόγο για τον οποίο ελήφθη αυτή η απόφαση. Είναι ένα μέτρο που έχει ξεκινήσει από το 2006. Δεν είναι ένα μέτρο που ισχύει από τώρα. Η παραλία αυτή όπως και η παραλία Μαρτσινιώτη βρίσκονται πάρα πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Σε αυτή την περιοχή υπάρχει συγκρότημα που μένουν 48 οικογένειες. Αυτό το εθνικό άθλημα της παραλίας- με τη ρακέτα από το πρωί μέχρι το βράδυ τάκα -τούκα όχι μόνο έχει ευ ζην αλλά έχει και  ζην ».

«Η ιδέα δεν είναι δική μας, καθώς προέρχεται από το 2006, την προηγούμενη διοίκηση. Το θέμα είναι ότι υπάρχει μια δυσκολία στο μέτρο, παρότι υπάρχει ένα πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ το οποίο το μειώσαμε. Το προηγούμενο πρόστιμο ήταν υπερβολικό- ήταν της τάξεως περίπου των 10.000 ευρώ– και δημιουργούσε χαμόγελα. Οπότε το φέραμε το 2022 στα 1.000 ευρώ .Υπάρχει ένα πρόβλημα με την επίβλεψη αυτού του μέτρου, διότι αυτοί που παίζουν ρακέτες και που έρχονται εδώ είναι μεγάλες ομάδες. Η δημοτική αστυνομία ακόμη και η ελληνική αστυνομία  έχουν πρόβλημα να επιβάλουν την τάξη εδώ στην περιοχή, ωστόσο εφαρμόζεται σε ένα καλό βαθμό», συμπλήρωσε αναφερόμενος στο μέτρο.

Και ανέφερε τα πρόστιμα που έχουν υποβληθεί για το μέτρο.  « Από το 2019  έχουμε κόψει περίπου 25 πρόστιμα τα οποία μας έχουν βοηθήσει να περάσουμε ένα καθαρό μήνυμα ότι:  ναι μεν στην παραλία διασκεδάζουμε, ξεφαντώνουμε, εκτονωνόμαστε -αλλά όχι εις βάρος της ηρεμίας των μόνιμων κατοίκων».

Τέλος ρωτήθηκε εάν οι επισκέπτες  υπακούν στην …. πινακίδα. « Οι πινακίδες αυτές μπαίνουν 5 φορές τον χρόνο, τις βάζουμε, κάποιοι έρχονται και τις βγάζουν. Αλλά εμείς τις ξανά βάζουμε και τις επιτηρούμε. Και προσπαθούμε να εξηγήσουμε σε αυτούς που παίζουν ρακέτες με ένταση 15- 30 άνθρωποι -ότι πρέπει να σεβαστούν τους κατοίκους» απάντησε.

 

Exit mobile version