Quantcast
Anemi Hotels: Στόχος η κατασκευή νέου ξενοδοχείου στη Σαντορίνη - enikonomia.gr
share

Anemi Hotels: Στόχος η κατασκευή νέου ξενοδοχείου στη Σαντορίνη

δημοσιεύτηκε:

Tης Εύας Οικονομάκη

Η δημιουργία ενός design ξενοδοχείου στη Σαντορίνη αποτελεί τον επόμενο στόχο της διευθύνουσας συμβούλου του ομίλου Anemi Hotels, Ερρικας Μπενακοπούλου. «Στα σχέδια του ομίλου είναι η κατασκευή ενός ακόμη ξενοδοχείου.

Τα ξενοδοχεία είναι σαν τα παιδιά σου κι εμείς θέλουμε να επεκταθούμε περαιτέρω στον τομέα του τουρισμού», σημείωσε η ίδια.

Το σχέδιο προβλέπει την ανακατασκευή ενός ήδη υπάρχοντος ξενοδοχείου και την δημιουργία μιας design μονάδας στα πρότυπα των δύο ξενοδοχείων του ομίλου.

Λίγους μήνες πριν, την Πρωταπριλιά, λειτούργησε η δεύτερη μονάδα του ομίλου, το Αthens Was, το νέο πολυτελές design ξενοδοχείο που βρίσκεται κάτω από την Ακρόπολη, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο το οποίο σχεδιάστηκε με πίστη στις βασικές αρχές του κλασικού μοντερνισμού, έχοντας λιτούς όγκους και φυσικά υλικά -κυρίως ελληνικά μάρμαρα και ξύλο.

Το Athens Was διαθέτει rooftop μπαρ και εστιατόριο με θέα προς την Ακρόπολη και τον λόφο Λυκαβηττού. «Η κατασκευή του Athens Was μάς βρήκε πιο ώριμους.

Είχε ωριμάσει μέσα μας η έννοια του ξενοδόχου και παρά την οικονομική κρίση που ταλάνιζε τη χώρα όταν εμείς ξεκινήσαμε την κατασκευή του το 2012, πιστεύαμε σ’ αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Η θέση του δεν μας άφησε το περιθώριο να αμφιβάλλουμε, για μας δεν είχε ρίσκο αυτή η επένδυση», συμπλήρωσε η Ερ. Μπενακοπούλου.

Βασικό χαρακτηριστικό του ξενοδοχείου αποτελεί το γεγονός πως στα δωμάτια και στις σουίτες του κυριαρχούν έπιπλα σχεδιασμένα από γνωστούς αρχιτέκτονες.

Το ξενοδοχείο έχει πληρότητες 80-90%, με την πλειονότητα των επισκεπτών να κατάγονται από την Κίνα και τις ΗΠΑ. «Ευτυχώς δεν μας επηρέασε η επιβολή ελέγχου κεφαλαίων και δεν είχαμε ακυρώσεις», σημείωσε η ίδια.

Ανοδική τροχιά κατέγραψαν και οι αφίξεις των τουριστών στο ξενοδοχείο Anemi στη Φολέγανδρο -το οποίο λειτουργεί 8 χρόνια πια-, με τους Γάλλους, τους Ιταλούς, τους Βρετανούς και τους Βορειοευρωπαίους να αποτελούν τις βασικές αγορές εισερχόμενου τουρισμού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.