Ειδική εκδήλωση για ιαματικές πηγές πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας στις 22 Μαρτίου 2016 στην Πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι Ιαματικές Πηγές της χώρας αλλά και μέλη του Συνδέσμου, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη προς το κοινό και θα υπάρξει μεγάλος αριθμός προσφορών.
Ειδικότερα, ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να κάνει γνωστές στο κοινό τις ευεργετικές λειτουργίες του θερμαλισμού αλλά και να προβάλλει για πρώτη φορά τη δυναμική του κλάδου.
Πάντως ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας έχει ως σκοπό να προστατεύσει και να αναπτύξει τους ιαματικούς και μεταλλικούς φυσικούς πόρους της χώρας μας.
Ακόμη το Enterprise Greece αναφέρει: «Οι ιαματικές πηγές της Ελλάδας προσελκύουν 100,000 επισκέπτες ετησίως, αριθμός εξαιρετικά μικρός για τη δυναμική του κλάδου. Σήμερα οι επιχειρήσεις που προσφέρουν υδροθεραπευτικές εγκαταστάσεις στη χώρα είναι περισσότερες από 80».
Την άποψή του εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Ιωάννης Καραγιάννης λέγοντας ότι «η Ελλάδα, εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης και της γεωλογικής της δομής είναι πλούσια σε ιαματικούς φυσικούς πόρους (μεταλλικό νερό, λάσπη, υδρατμούς). Η τέχνη της υδροθεραπείας γεννήθηκε στην Ελλάδα 2.500 χρόνια πριν. Η υδροθεραπεία άνθισε στο Αιγαίο και αργότερα εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Από την Αρχαιότητα, οι ιαματικοί φυσικοί πόροι της χώρας μας, προσέφεραν στην ανθρωπότητα τα θεϊκά δώρα της υγείας, της ευεξίας και του σφρίγους».
«Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής, από την Κω ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε στην χρήση του νερού ως θεραπευτικού μέσου. Ο ίδιος χρησιμοποίησε, κατά κόρον, το νερό – πόση και εξωτερικές εφαρμογές – για την αντιμετώπιση ασθενειών κάθε είδους. Μέχρι σήμερα, πολλές ιαματικές πηγές στην Ελλάδα βρίσκονται σε ή κοντά αρχαιολογικά μνημεία της Αρχαίας Ελλάδας, της Ρωμαϊκής, της Βυζαντινής και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.