Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Έρχεται διαγωνισμός για την προμήθεια 50-100 λεωφορείων με κυψέλες υδρογόνου – Όλες οι λεπτομέρειες

διαγωνισμός

«Μία από τις βασικότερες μεταρρυθμίσεις που είχε προτάξει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ως προτεραιότητα, στο πλαίσιο της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, είναι η ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας συγκοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Υλοποιούμε ήδη αυτόν τον στόχο και την ανανέωση του στόλου, με στόχο να δώσουμε στους συμπολίτες μας, την Δημόσια Συγκοινωνία που δικαιούται » σημείωσε σε άρθρο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης  Οικονόμου.

Συγχρόνως τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία υπηρετούν τον στόχο της προώθησης της ηλεκτροκίνησης. Παράλληλα θα αναδείξουμε το ποδήλατο ως ένα νέο μοντέλο κίνησης, για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού ειδικά στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, δημιουργούνται ένα μεγάλο δίκτυο ποδηλατοδρόμων σε όλη την Ελλάδα.

Τα εναλλακτικά μέσα μετακίνησης υπηρετούν τις ανθρώπινες πόλεις και μέσα από τα ΣΒΑΚ οι Δήμοι θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση της μικροκινητικότητας δίνοντας έμφαση σε αυτούς τους νέους τρόπους μετακίνησης. Ο «αστικός περίπατος» της Αθηναϊκής Ριβιέρας είναι ένα εμβληματικό πρόγραμμα αστικής ανάπλασης που σέβεται το περιβάλλον και δίνει προτεραιότητα στο ποδήλατο, και στο σύνολο των μέσων μικροκινητικότητας (πατίνι, skateboard κ.λ.π)

Η ηλεκτροκίνηση είναι η άλλη παράμετρος της επιτυχίας της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και ήδη με πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης βρίσκονται σε εξέλιξη προγράμματα προώθησης της σε Δήμους, σε Ιδιώτες, στα ΤΑΞΙ, βάζοντας νέα δεδομένα στην πράσινη ανάπτυξη της χώρας.

Βρισκόμαστε σε ένα έτος καμπής για την δρομολόγηση των μεγάλων πολιτικών δράσεων που θα αλλάξουν το τοπίο στις μεταφορές και τις συγκοινωνίες στην Ελλάδα. Με χρονικό ορίζοντα την επόμενη τριετία, πιστεύουμε ότι θα δομήσουμε μια νέα αρχιτεκτονική για τις συγκοινωνίες, παρουσιάζοντας το όραμα μας μέσα από τους Νέους Συγκοινωνιακούς Χάρτες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης καθώς και μια νέα αρχιτεκτονική των συγκοινωνιών για όλη την Ελλάδα. Αυτό το σχέδιο θα το υπηρετήσουμε με προσήλωση και συνέπεια, ώστε το 2027 να έχουμε μια πραγματικότητα που θα ανταποκρίνεται στα Ευρωπαϊκά πρότυπα των μεταφορών και στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Exit mobile version