Υπό αναγκαστική διαχείριση η Globo

Υπό αναγκαστική διαχείριση βρίσκεται από χθες η εταιρεία λογισμικού Globo Plc. Με απόφαση των βρετανικών δικαστηρίων οι κ.κ. Chad Griffin, Simon Kirkhope και Lisa Rickelton της FTI Consulting LLP τοποθετήθηκαν ως διαχειριστές.

Όπως ανακοίνωσε η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία, η αναγκαστική διαχείριση αποτέλεσε επακόλουθο «συγκεκριμένων ζητημάτων που συνδέονται με την αλλοίωση στοιχείων για τη δραστηριότητα της εταιρείας και τη διαστρέβλωση της οικονομικής κατάστασης».

Σημειώνεται πως η διαπραγμάτευση των μετοχών της Globo Plc. που εμφανίζονταν για χρόνια ως πρωταθλητής στις εξαγωγές ελληνικού λογισμικού, έχει ανασταλεί από τις 23 Οκτωβρίου. Μία ημέρα νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει έκθεση του αμερικανικού hedge fund QCM σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον το 60% του τζίρου της ήταν «ψεύτικο».

Οι διαχειριστές ορίστηκαν καθώς λίγο νωρίτερα η τράπεζα Barclays, ο μεγαλύτερος πιστωτής της Globo, είχε ενημερώσει τη διοίκηση της τελευταίας πως θεωρεί ότι έχουν παραβιαστεί όροι της δανειακής σύμβασης. Οι διαχειριστές ενημερώνουν με τη χθεσινή ανακοίνωση πως «αναμένεται ότι δεν θα διανεμηθούν μερίσματα στους μετόχους» και πως «θα προχωρήσουν εν ευθέτω χρόνο στη διαγραφή των μετοχών της Globo από την εναλλακτική αγορά (ΑΙΜ) του χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Exit mobile version