WSJ: Ο Τσίπρας κατηγορεί την ΕΕ για υποκρισία έναντι της προσφυγικής κρίσης

O Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των ευρωπαϊκών κρατών για το χειρισμό τους έναντι της προσφυγικής κρίσης, κατηγορώντας τους για «κροκοδείλια δάκρυα για τα νεκρά παιδιά» αναφέρει η Wall Street Journal.

Οι σκληρές παρατηρήσεις του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκαν τη στιγμή που συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στο Αιγαίο.

Την Παρασκευή, 22 άνθρωποι πνίγηκαν, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σε δύο διαφορετικά περιστατικά που αφορούν σκάφη που βυθίζεται ανοικτά των νησιών της Ρόδου και την Κάλυμνο, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

«Νιώθω ντροπή ως μέλος της ΕΕ, όχι μόνο για την ανικανότητα της Ευρώπης να ασχοληθεί με αυτό το θέμα, αλλά και για το επίπεδο που η συζήτηση λαμβάνει χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Αυτά είναι υποκρισίες και κροκοδείλια δάκρυα για τα νεκρά παιδιά. Τα νεκρά παιδιά υποκινούν πάντα θλίψη. Αλλά τι γίνεται με τα παιδιά που είναι ζωντανά, που έρχονται κατά χιλιάδες και στοιβάζονται στους δρόμους; Κανείς τα συμπαθεί», είπε χαρακτηριστικά ο ‘Ελληνας Πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα έχει καταστεί η κύρια πύλη εισόδου για τα άτομα που εισέρχονται στην Ευρώπη, για να ξεφύγουν από τη βία και τον πόλεμο που υπάρχει στη Συρία και το Αφγανιστάν.

Από την αρχή του έτους, περισσότεροι από 500.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει Ελλάδα από τη θάλασσα.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα, η Ελλάδα έλαβε περίπου 48.000 μετανάστες και πρόσφυγες στις ακτές της, αριθμός-ρεκόρ για εβδομαδιαίες αφίξεις φέτος, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

 

Exit mobile version