Quantcast
WSJ: Η Βρετανία ετοιμάζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για πιθανό grexit - enikonomia.gr
share

WSJ: Η Βρετανία ετοιμάζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για πιθανό grexit

δημοσιεύτηκε:

Δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο επικαλείται δηλώσεις του Βρετανού Υπουργού Οικονομικών, George Osborne, αναφέρει πως το Ηνωμένο Βασίλειο καταστρώνει σχέδια έκτακτης ανάγκης για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αστάθεια που θα προκληθεί στις αγορές από μία τέτοια εξέλιξη. Σύμφωνα με το άρθρο, η βρετανική κυβέρνηση έχει θεωρεί ότι η αντιπαράθεση μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωζώνης αυξάνει τους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Γι ‘αυτό θα πάω αύριο στο G-20, για να ενθαρρύνουμε τους εταίρους προς την κατεύθυνση της επίλυσης αυτής της κρίσης .Αυτός είναι και ο λόγος που επιταχύνουμε τον σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης στο εσωτερικό», δήλωσε ο Osborne σε συνέντευξή του στο BBC και προσέθεσε:

«Αν η Ελλάδα αποχωρούσε από το ευρώ, αυτό θα προκαλούσε πραγματική αστάθεια στις χρηματαγορές της Ευρώπης. Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να αποφύγουμε το να βγει αυτή η κρίση εκτός ελέγχου, γι αυτό και πρέπει να βεβαιωθούμε πως υπάρχει μία διεθνής προσπάθεια για την επίλυση του ζητήματος».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.