WSJ: Αυξάνεται ο φόβος στην Ελλάδα καθώς πλησιάζει η κρίσιμη στιγμή

Την στιγμή που οι πιστωτές είναι προβληματισμένοι με τις συνεχείς παρατάσεις των ελέγχων κεφαλαίων στην Ελλάδα φαίνεται ότι εξασθενεί το «’Οχι» αναφέρει η Wall Street Journal

Παράλληλα στο άρθρο αναφέρεται πως η Ελλάδα ζήτησε ένα νέο τριετές πακέτο διάσωσης από τον ESM και δεσμεύτηκε για μέτρα και μεταρρυθμίσεις, κάτι το οποίο φαίνεται να εξασθένισε το «’Οχι» των Ελλήνων της προηγούμενης Κυριακής στο δημοψήφισμα.

Τα πάντα εξαρτώνται πλέον απο τον Έλληνα Πρωθυπουργό καθώς πρέπει να καταθέσει προτάσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν δραστικές περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις στη φορολογία αλλά και άλλα μέτρα λιτότητας.

«Η πραγματική εξέταση της ελληνικής πρότασης μπορεί να ξεκινήσει μόνο εφόσον κατατεθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις στο τραπέζι» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε καθιστώντας επίσης σαφές πως η Γερμανία είναι έτοιμη για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Από την άλλη μεριά ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάκομπ Λιου αλλά και η Κριστίν Λαγκάρντ επιμένουν σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους καθώς εκτιμούν πως δεν είναι βιώσιμο.

Την ίδια στιγμή οι ‘Ελληνες πολίτες μετανοιώνουν σιγά-σιγά για το «’Οχι» που ψήφισαν στο δημοψήφισμα της προηγούμενης Κυριακής αναφέρει η Wall Street Journal…

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

Exit mobile version