Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα οδεύει προς ένα ακόμη μνημόνιο, διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, η οποία μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9FM» και χαρακτήρισε «κακής ποιότητας θέατρο» τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι «τα έχει συμφωνήσει και τα έχει υπογράψει όλα».
«Αυτές οι δήθεν υπερήφανες διαπραγματεύσεις, εγώ πιστεύω ότι είναι ένα κακής ποιότητας θέατρο. Και έχει αποδειχθεί ότι μετά από κάθε “υπερήφανη” διαπραγμάτευση πηγαίνουμε και σε ένα ακόμη μνημόνιο» είπε η κ. Βούλτεψη και συνέχισε: «Και βλέπω τώρα ότι προς τα εκεί, βεβαίως, οδεύουμε και όλη αυτή η ιστορία δήθεν για την υπεράσπιση των εργασιακών σχέσεων αποτελεί την επιτομή της υποκρισίας. Στην πράξη, στο όνομα της υπεράσπισης των εργασιακών σχέσεων, καταστρέφεται η οικονομία που παράγει θέσεις εργασίας. Και χωρίς σχέσεις εργασίας δεν υπάρχουν εργασιακές σχέσεις. Είναι απλό».
Χαρακτήρισε «καθαρή υποκρισία» τη συζήτηση που γίνεται και σημείωσε: «Δεν έχω καταλάβει τι υπερασπίζεται ο κ. Τσίπρας. Γιατί αν κάποιος έμπαινε στον κόπο να διαβάσει το συμπληρωματικό μνημόνιο της 16ης Ιουνίου 2016, θα έβλεπε ότι εκεί υπάρχουν όλα, έχουν υπογραφεί όλα και έχουν συμφωνηθεί όλα. Στις σελίδες 25 και 26 υπάρχουν όλα όσα έχουν συμφωνήσει για τις εργασιακές σχέσεις και βέβαια υπάρχει και το πόρισμα της επιτροπής των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος, ως υπουργός Εργασίας, είχε παρουσιάσει εν χορδαίς και οργάνοις στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016 και εκεί οριοθετούνται τα πράγματα. Άρα, λοιπόν, ποιο είναι το αντικείμενο αυτής της συζήτησης, όταν έχουν ήδη υπογράψει; Και, τελικά, ποιο είναι και το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο που λέει ότι διεκδικεί ο κ. Τσίπρας; Διότι οι Ευρωπαίοι του απάντησαν ό,τι ισχύει παντού και στην Ελλάδα. Τι ισχύει, όμως, παντού, έχει μπει κανείς τον κόπο να κοιτάξει; Διότι αυτό μου κάνει τρομερή εντύπωση… το γεγονός ότι δεν γίνεται κουβέντα για το συμπληρωματικό μνημόνιο του Ιουνίου του 2016 και καμία συζήτηση για το τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Διότι στην Ευρώπη αυτό που ονομάζουν βέλτιστες πρακτικές είναι οι κλαδικές, οι τομεακές και κυρίως οι επιχειρησιακές συμβάσεις».
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της ΔΕΗ η κ. Βούλτεψη παρατήρησε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε καταφέρει να γίνει η αποκρατικοποίηση από την ίδια τη ΔΕΗ και σε αυτή να πάνε τα έσοδα. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και υπογράμμισε: «Θέλουν να υπερασπιστούν τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ; Μα, έχουν υπογράψει. Το 17% είναι στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ΤΑΙΠΕΔ έχει περάσει στον έλεγχο του αιωνόβιου υπερταμείου. Άρα για τι πράγμα μας μιλάνε τώρα; Ας κάνουν δημοψήφισμα τώρα για τη ΔΕΗ, διότι αυτό ζητούσε το 2014 ο κ. Τσίπρας.
Η ΝΔ έχει αποδείξει ότι αντιστέκεται, διότι και από εμάς ζητούσαν το υπερταμείο και δεν το δώσαμε. Από εμάς ζητούσαν αυτά που του ζητούν τώρα για τη ΔΕΗ κι εμείς στη διαπραγμάτευση πετύχαμε να μην κάνει την αποκρατικοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά η ίδια η ΔΕΗ και τα έσοδα να μην πάνε στο χρέος ή στον γενικό κορβανά, αλλά να πάνε στην ίδια τη ΔΕΗ. Εμείς κάναμε διαπραγμάτευση και πετυχαίναμε κάποια πράγματα. Εδώ δεν βλέπουμε να επιτυγχάνει κανείς τίποτα».
Για τα αντίμετρα που σκοπεύει να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή μαζί με τα μέτρα, η κ. Βούλτεψη είπε ότι είναι «κοροϊδία που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή». «Βεβαίως υπάρχει η συνέχεια του κράτους, αλλά εμείς παράγουμε αποτελέσματα στην οικονομία, δεν την καταστρέφουμε. Αυτές οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει λόγω της οικονομικής καταστροφής που έχει προκαλέσει ο κ. Τσίπρας μπορούν να αντιμετωπιστούν με καλύτερη οικονομία και να αλλάξουν, να αντιστραφούν» επισήμανε.
Σχετικά με τη συζήτηση για το πού πάει η Ευρώπη, τόνισε: «Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενωμένη και αυτές οι συζητήσεις περί πολλών ταχυτήτων είναι προβληματικές. Αλλα περιθώρια δεν έχουμε για άλλες ταχύτητες στην Ευρώπη».