Βορίδης: Τα υψηλά πλεονάσματα της τάξης του 3,5% δεν είναι διατηρήσιμα

Η συμφωνία του Eurogroup ανοίγει τον δρόμο για να συζητηθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα το 2018-2019, εκτίμησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης και τόνισε ότι τα υψηλά πλεονάσματα της τάξης του 3,5% δεν είναι διατηρήσιμα. Είπε μάλιστα ότι θα είναι επιτυχία εάν την επόμενη χρονιά η ελληνική οικονομία καταγράψει ανάπτυξη 1,3%.

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ κάλεσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να εξηγήσει στους πολίτες τι σημαίνει για την καθημερινότητά τους η συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που ρυθμίζουν το χρέος. Για τη συμφωνία της 5η Δεκεμβρίου τόνισε ότι «άμεσα υπάρχει μια επιβάρυνση στον Προϋπολογισμό, μετά την αύξηση του επιτοκίου στο 1,5%».

Ερωτηθείς για την έξοδο της χώρας στις αγορές, ο κ. Βορίδης απάντησε: «Η έξοδος στις αγορές δεν επιτυγχάνεται σε μια νύχτα. Δεν φτάνεις στο τέλος του προγράμματος για να δεις τι θα κάνεις. Ο χρόνος που έχει η κυβέρνηση είναι το επόμενο 6μηνο για να βγει στις αγορές και να μη χρειαστεί καμία συζήτηση για το πώς θα χρηματοδοτηθεί η ελληνική οικονομία».

Επιπλέον, επιτέθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι δεν εμπιστεύεται την ιδιωτική οικονομία και ότι δεν προχωρά σε μεταρρυθμίσεις. Πρόσθεσε, δε, ότι η κυβέρνηση καταργεί στην πραγματικότητα και τη μεταρρύθμιση που αφορά τη δημόσια διοίκηση, την κινητικότητα, καθώς όπως είπε, «αν και υπάρχει στα κείμενα του μνημονίου, η κυβέρνηση κάνει την κινητικότητα εθελούσια με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί». Σχολίασε μάλιστα δηκτικά: «Στην Κάσο έχουμε πρόβλεψη για 20 υπαλλήλους… Ένας υπάλληλος υπήρχε και αυτός έφυγε».

Καταλήγοντας επανέλαβε ότι η ΝΔ θέλει εκλογές, αλλά κυρίως θέλει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. «Πρέπει να αποφασίσουμε, έτσι όπως πάει η κυβέρνηση, βγαίνουμε από την εποπτεία; Βγαίνουμε από τα μνημόνια (…) ή παραμένουμε στον ίδιο δρόμο επί τα χείρω; Εμείς (σσ. η ΝΔ) πιστεύουμε το δεύτερο. Η παραμονή τής κυβέρνησης μας φέρνει πιο κοντά στο 4ο μνημόνιο».


Exit mobile version