“Βόμβα” Χρυσοχοΐδη: Επτά συλλήψεις αλλοδαπών με χαρακτηριστικά τζιχαντιστών την περίοδο 2017-2019

του Γιώργου Λυκουρέντζου,

Συναγερμό στην Αθήνα προκαλεί η αποκάλυψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πως την περίοδο 2017-2019 συνελήφθησαν επτά συνολικά άτομα με χαρακτηριστικά μαχητών του ISIS.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για το ενδεχόμενο να έχουν περάσει από τα ελληνικά εδάφη μαχητές του ISIS o Υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης απάντησε χαρακτηριστικά: “Σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι ένα άτομο διώκεται διεθνώς ή προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ή/και αποδείξεις για εμπλοκή του σε τρομοκρατικές – εξτρεμιστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τις ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ, οι Ελληνικές Αρχές Ασφαλείας προβαίνουν στη σύλληψη και σε όλες τις προβλεπόμενες περαιτέρω δικονομικές ενέργειες ή/και στις απαιτούμενες για την έκδοσή του διαδικασίες. Επισημαίνεται δε ότι, κατά το χρονικό διάστημα ετών 2017 – 2019 (έως 14-08-2019) έχουν συλληφθεί, είτε δυνάμει ευρωπαϊκών και διεθνών ενταλμάτων σύλληψης είτε επειδή προέκυψε προανακριτικά εμπλοκή τους στις ανωτέρω περιγραφόμενες δραστηριότητες, συνολικά επτά (7) αλλοδαποί”.

Στο κείμενο της ερώτησής του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος επικαλείται πληροφορίες του ελληνικού τύπου σύμφωνα με τις οποίες οι διωκτικές υπηρεσίες των Η.Π.Α ενημέρωναν συνεχώς τις ελληνικές αρχές ότι η πτώση της Ράκα στη Συρία θα οδηγούσε σε μαζική επιστροφή στην Ευρώπη τουλάχιστον 3.000-4.000 μαχητών του ISIS.

Στην απάντησή του ο κ. Χρυσοχοΐδης επιβεβαιώνει ότι οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για τυχόν εντοπισμό ύποπτων εξτρεμιστικών δραστηριοτήτων, αναλύουν και αξιολογούν οποιαδήποτε πληροφορία περιέλθει σε γνώση τους σχετική με τη δράση των εξτρεμιστών – ισλαμιστών και διεξάγουν επισταμένους ελέγχους στα άτομα που διέρχονται από τις ζώνες ευθύνης τους.

“Σημειώνεται δε, ότι κατά τους διενεργούμενους αστυνομικούς ελέγχους, πέραν του ελέγχου των ταξιδιωτικών εγγράφων και της αξιοποίησης τόσο των Εθνικών και Ευρωπαϊκών Βάσεων Δεδομένων, όσο και της Βάσης Δεδομένων της Interpol, λαμβάνονται υπόψη οι υφιστάμενοι επικαιροποιημένοι «Δείκτες Κινδύνου» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ελληνικής Αστυνομίας, σε σχέση με ύποπτα άτομα, με στόχο το διεξοδικότερο έλεγχο συγκεκριμένων προσώπων ή ομάδων ατόμων που τους πληρούν”.


Πηγή: real.gr

Exit mobile version