Σχέδιο αλλοίωσης των συσχετισμών, των εκλογικών και κοινοβουλευτικών δυνάμεων και υπονόμευσης της λειτουργίας του πολιτεύματος, κατήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος ανέβηκε στο βήμα μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο.
«Είναι ένα σχέδιο που προσβάλλει το άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα (εσχάτη προδοσία)», είπε και υπογράμμισε ότι για το ζήτημα αυτό εκκρεμούν μηνύσεις που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή και «θα εξεταστούν όταν έρθει η στιγμή».
«Υπάρχει σκάνδαλο NOVARTIS που αφορά μεγάλο αριθμό γιατρών σε πολλές χώρες, που αφορά κλινικές του ΕΣΥ και πανεπιστημιακές κλινικές που έγιναν αποδέκτριες μεγάλων ποσών για κλινικές έρευνες και όλα αυτά πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος. Διερευνώνται; δεν έχω ακούσει τίποτα. Δίκες διεξάγονται σε άλλα εφετεία, εκτός του εφετείου Αθηνών, και απαλλάσσονται ιατροί των Σερρών για το υποτιθέμενο σκάνδαλο NOVARTIS και μαζί τους απαλλάσσεται και ο διάσημος κ. Φρουζής», είπε ο Ε. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Υπάρχει μήπως αντίστοιχο σκάνδαλο πολιτικό, το σκάνδαλο της πλεκτάνης, της σκευωρίας, το σκάνδαλο της προσβολής του άρθρου 134 του Ποινικού Κώδικα; Ναι. Το συνομολόγησε ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Ο ίδιος άνθρωπος που, όταν ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή, από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου πρόλαβε να ρίξει μια ματιά και να δηλώσει έξω από μέγαρο Μαξίμου ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών. Και στη συνέχεια, μετά από μήνες, ήρθε ενώπιον της Βουλής και είπε “ναι υπάρχει σκάνδαλο NOVARTIS, αλλά όχι για πολιτικά πρόσωπα”».
«Πρέπει να αναρωτηθεί κανείς γιατί ο κ. Τσίπρας επιμένει. Γιατί ενώ βλέπει πως έχει καταρρεύσει όλη αυτή η φαρσοκωμωδία, όπως είπε ο κ. Πικραμμένος, αναλαμβάνει την ιδιοκτησία, την ευθύνη η οποία είναι βαριά. Το κάνει γιατί ξέρει ότι πρέπει να αυτοπροστατευθεί καθ΄ οδόν προς τις εκλογές, γιατί πληθαίνουν τα προβλήματα», είπε ο Ε. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει υπόθεση Πετσίτη. Υπάρχει υπόθεση Τσίπρα, των υπουργών του, της κυβέρνησης η οποία αφορά βλάβη των συμφερόντων του δημοσίου, σε σχέση με την ΔΕΠΑ, υπάρχει ένας κόμβος εξελίξεων από τη Βενεζουέλα μέχρι τα κατεχόμενα της Κύπρου, υπάρχει ένας πληθωρισμός πληροφοριών που πρέπει να αξιολογηθούν σε σχέση με άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα η παράταση παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών».
«Έχω ζήσει περισσότερο από κάθε άλλον βουλευτή, στην αίθουσα αυτή, το βρώμικο 1989. Η Αριστερά της εποχής συνέπραξε, διότι χωρίς την κυβέρνηση Τζανετάκη δεν θα μπορούσε να γίνει η παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου. Υπερασπίστηκα τον Ανδρέα Παπανδρέου, υπερασπιζόμενος το κράτος δικαίου και την αλήθεια, υπερασπιζόμενος τη διάκριση των εξουσιών. Και ήμουν δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, όταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1995 πήρε την πρωτοβουλία να ανασταλεί η διαδικασία του άρθρου 86 της ποινικής ευθύνης υπουργών για τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και πολλούς υπουργούς της κυβέρνησής του, ίνα μη το κακόν αθάνατον γένηται. Για να περάσουμε σε άλλη φάση του δημοκρατικού βίου της χώρας και του πολιτικού πολιτισμού. Έτσι κινήθηκε η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος. Έτσι φτάσαμε στο 2011, έτσι φτάσαμε στην ψήφιση του άρθρου 86 με συντριπτική πλειοψηφία και την ψήφιση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που εισηγήθηκε ο κ. Πετσάλνικος, ως υπουργός Δικαιοσύνης, ομόφωνα, με την ψήφο και του ΚΚΕ και του τότε Συνασπισμού», είπε ο Ε. Βενιζέλος
Ο ίδιος διευκρίνισε: «Τα αισθήματα μου απέχουν πολύ από τα αισθήματα εκδίκησης και ποινικοποίησης. Είμαι οπαδός της συναίνεσης. Χρειαζόμαστε εθνική ενότητα αλλά δεν φτάνεις στην εθνική ενότητα και στη συναίνεση αν δεν αντιληφθούν όλοι τι γίνεται. Αυτό που έχει συμβεί τα τελευταία 4,5 χρόνια είναι μια ενσυνείδητη αποδιάρθρωση της κοινωνίας, της πραγματικής οικονομίας και της θεσμικής ραχοκοκαλιάς της χώρας. Αυτό πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει μέσα από τις εκλογές, μέσα από ένα άλλο πολιτικό και κοινοβουλευτικό συσχετισμό και θα επέλθει η κάθαρση».
Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:
Πηγή: enikos.gr