Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Βελόπουλος, χαρακτηρίζοντας τον προϋπολογισμό του 2020 ως ένα «προϊόν δημιουργικής λογιστικής που πατάει σε γυάλινα πόδια με πολλά επισφαλή στοιχεία και με νούμερα που δεν βγαίνουν» και εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι είναι προορισμένος να αποτύχει.
Και αυτό, όπως εξήγησε, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, «γιατί δεν έχετε σχέδιο». Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, είπε πως «είστε ίδιοι σε πολλά πράγματα με τον ΣΥΡΙΖΑ» και συμπλήρωσε: «Βγήκε δική σας υπουργός και είπε για τις ιδιωτικοποιήσεις ότι “εφαρμόζουμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ”. Τότε γιατί κάναμε εκλογές και δεν αφήνατε τον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνάει;». Παράλληλα, ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι αθετεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις και ανέφερε παραδείγματα όπως η υπόσχεση για μείωση των φόρων και η ανάπτυξη με ρυθμούς 4% το έτος και η επαναφορά των επιδομάτων στους πολύτεκνους. «Αν δεν κάνετε πραγματικές φοροαπαλλαγές δεν πρόκειται να προχωρήσει η οικονομία», τόνισε.
Αναφερόμενος στις επενδύσεις, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επενδύει υπερβολικά στις ξένες επενδύσεις που αντιπροσωπεύουν ένα μικρό ποσοστό, όταν οι ελληνικές επενδύσεις είναι 25%. «Το ιδιωτικό χρέος είναι ένα τεράστιο. Για τον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει καμία μέριμνα. Μιλάτε για μείωση του δημοσίου χρέους όταν εκτοξεύετε το ιδιωτικό. Έχετε υπερδανεισμένους πολίτες και επιχειρήσεις, που σημαίνει ότι έχουν αδυναμία να καταναλώσουν προϊόντα. Ποιος ξένος επιχειρηματίας θα έρθει να επενδύσει όταν δεν υπάρχει κατανάλωση;», διερωτήθηκε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Μειώνονται οι καταθέσεις και απαξιώνεται η ιδιωτική περιουσία. Έχει γίνει λεηλασία του ιδιωτικού πλούτου. Ξέρετε πόσο κόστισε η κρίση; Ένα τρισεκατομμύριο ευρώ». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, και δεν υπάρχει σχέδιο παραγωγής ελληνικών οπλικών συστημάτων.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματός του, ζητώντας πρωτίστως την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα. «Βρείτε τρόπους χρηματοδότησης ή κάντε πραγματικές Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα που να κερδίζει ο ιδιώτης και το ελληνικό κράτος» ανέφερε. Σχετικά με το φορολογικό σύστημα, ζήτησε μείωση του συντελεστή φορολογίας και φοροαπαλλαγές. «Μειώστε δραστικά τους φόρους για να γίνει η ελληνική οικονομία ανταγωνιστική. Σταματήστε τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και αντιγράψτε το φορολογικό σύστημα των ΗΠΑ. Η μόνη λύση είναι η υιοθέτηση του συστήματος εσόδων- εξόδων και η φορολόγηση των πραγματικών εισοδημάτων», είπε. Ανέφερε μάλιστα σαν παράδειγμα, τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία και έχουν ετήσιο τζίρο 6 δισ. ευρώ, ενώ έχουν δημιουργήσει 50.000 θέσεις εργασίες που με μείωση φορολογίας, μπορούν να επανέλθουν, όπως είπε, στην Ελλάδα. «Δώστε κίνητρα για να επενδυθεί το μαύρο χρήμα, όπως κάνει η Γαλλία και η Γερμανία» είπε ο κ. Βελόπουλος. Επιπλέον, ζήτησε αξιοποίηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και αύξηση των δαπανών κατά 10 δισ. ευρώ για φέτος, «ώστε να υπάρξει ελπίδα ανάπτυξης», όπως τόνισε και για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα ζήτησε να γίνει αναδασμός γης και να συσταθεί επιτροπής πρωτογενούς παραγωγής.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, εξαπέλυσε πυρά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «Δεν καταλαβαίνω το μένος της Αριστεράς για τους επιχειρηματίες», ενώ άσκησε κριτική τόσο στους βουλευτές τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΜέΡΑ 25 που είχαν αναφερθεί νωρίτερα στις ομιλίες τους στην αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι. «Ομιλούν για βία της Αστυνομίας η οποία είναι καταδικαστέα, αλλά ας μου πουν μια αστυνομία στη Βόρεια Κορέα ή στην πρώην ΕΣΣΔ που να πήγαινε με τριαντάφυλλα και να το συζητήσουμε», είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Μην κάνετε τις μωρές παρθένες μιλώντας για βία. Βία ήταν και στις Πρέσπες και στη Θεσσαλονίκη όπου κάνατε προληπτικές συλλήψεις πριν από την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού».
Τέλος, ζήτησε να συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, λέγοντας: «Φίλοι δεν υπάρχουν. Αν θέλει η κυβέρνηση να αφήσει έργο πίσω της να καλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, κεκλεισμένων των θυρών, ώστε να αποφασίσουμε ποια είναι η κόκκινη γραμμή. Μη διανοηθούμε να πάμε στη Χάγη απροετοίμαστοι». Όπως είπε, ακούει διαρροές για συνεκμετάλλευση με την Τουρκία και κατέληξε: «Δεν έχει δικαίωμα κανείς να μοιράζει περιουσία που δεν του ανήκει.Δεν μπορείτε να μιλάτε για συνεκμετάλλευση», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.