Quantcast
Τσίπρας: Τα μνημόνια τελείωσαν τυπικά και ουσιαστικά - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Τα μνημόνια τελείωσαν τυπικά και ουσιαστικά

δημοσιεύτηκε:

Τα μνημόνια τελείωσαν τυπικά και ουσιαστικά, δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο το βράδυ της Παρασκευής. “Αν κάποιοι ποντάρουν σε ένα τρίτο μνημόνιο, θα τους απογοητεύσω” τόνισε.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας, οι εταίροι ενέκριναν την επέκταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας, χωρίς τα μέτρα λιτότητας που την συνόδευαν.

Η χώρα βγαίνει από τη διαδικασία πιο δυνατή και περήφανη, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει πως με την έγκριση της παράτασης της δανειακής σύμβασης, έκλεισε ένας πρώτος κύκλος σκληρής και επίπονης διαπραγμάτευσης. Αποδείχτηκε, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ότι η Ευρώπη μπορεί να προχωράει όταν υπάρχει πολιτική βούληση.

Έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε την εφαρμογή μια σειρά σαρωτικών μεταρρυθμίσεων, τόνισε για να επαναλάβει πως τα μνημόνια τελείωσαν τυπικά και ουσιαστικά.

Οι εταίροι αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι τα μνημόνια ήταν κοινωνικά και οικονομικά καταστροφικά, πρόσθεσε, για να τονίσει επίσης πως η συμφωνία – γέφυρα επιτεύχθηκε με τον σαφή διαχωρισμό της από τα μνημόνια.

“Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς” υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. “Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη μάχη. Αντίπαλος το μνημονιακό καθεστώς τόσο στον κρατικό μηχανισμό όσο και στην οικονομία με τα εγκατεστημένα συμφέροντα.”

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.