Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε «γιαλαντζί μεταρρυθμιστής»

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απάντησε στην προσπάθεια του αρχηγού της ΝΔ να αμφισβητήσει το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησής του, σημειώνοντας ότι οι μετακλητοί υπάλληλοι που υπηρετούν στη σημερινή κυβέρνηση δεν υπερβαίνουν σήμερα τους 640, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 έφθαναν τους 1.197, ενώ χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «γιαλαντζί μεταρρυθμιστή».

Τόνισε, επίσης, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιούσε στο υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης 51 μετακλητούς υπαλλήλους, ενώ ο σημερινός υπουργός στο ίδιος υπουργείο, Χριστόφορος Βερναρδάκης, απασχολεί μόνο 2.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις προσλήψεις των Διοικητών των νοσοκομείων από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με το σύστημα κατανομής 4-2-1 (4 από τη ΝΔ, 2 από το ΠΑΣΟΚ και 1 από τη ΔΗΜΑΡ), ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνέστησε επιτροπή αξιολόγησης των διοικήσεων αυτών.

Τέλος, είπε ότι λίγο πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, ο κ. Μητσοτάκης και η τότε κυβέρνηση αποφάσισαν την αλλαγή όλων των Γενικών Διευθυντών για να βάλουν τους δικούς τους ανθρώπους στις θέσεις αυτές, ενώ η κυβέρνηση προωθεί σήμερα ένα νέο αξιοκρατικό σύστημα που προβλέπει και τη θέσπιση υπηρεσιακού Γενικού Γραμματέα.

Να δούμε, είπε, αν θα το ψηφίσετε, για να προσθέσει ότι «είστε γιαλαντζί μεταρρυθμιστής».

Αναφερόμενος σε διαρροές ότι το ΔΝΤ ζητά αλλαγές του μισθολογίου στο δημόσιο, ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτό δεν ισχύει και ότι μάλλον η ΝΔ είναι αυτή που θέλει τις αλλαγές στο μισθολόγιο.

Exit mobile version