Quantcast
Τσίπρας: Ποιος θα διαπραγματευθεί το χρέος; Αυτοί που έλεγαν ότι είναι βιώσιμο; - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Ποιος θα διαπραγματευθεί το χρέος; Αυτοί που έλεγαν ότι είναι βιώσιμο;

δημοσιεύτηκε:

Αναφερόμενος στη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατά τους προηγούμενους μήνες, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για αγώνα που συντάραξε όλη την Ευρώπη.

Η μικρή Ελλάδα έγινε πρώτο θέμα γιατί τόλμησε να ορθώσει ανάστημα, έγινε παράδειγμα, σημείωσε, για να προσθέσει πως τους προηγούμενους μήνες “δίναμε αγώνα σε συνθήκες οικονομικού πολέμου και κάναμε ό,τι μπορούσαμε κόντρα στη λιτότητα και για την περηφάνια του λαού μας”.

“Η Ευρώπη δεν θα είναι η ίδια μετά το εξάμηνο της διαπραγμάτευσης, γιατί εμείς βγάλαμε στην επιφάνεια τις διαιρέσεις που υπάρχουν στην Ευρώπη”, σημείωσε.

“Χωρίστηκαν οι Ευρωπαίοι σε αυτούς που υποστηρίζουν τη λιτότητα και σε εκείνους που είναι με το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για δικαιοσύνη.Πρέπει να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε την Ευρώπη”, διεμήνυσε.

O ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια φωτοβολίδα που θα σβήσει, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λαός, ο ΣΥΡΙΖΑ είσαστε εσείς, διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει πως “ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μαζί του τις δυνάμεις της προόδου και από την άλλη είναι η Μέρκελ, ο Μεϊμαράκης, ο Σαμαράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς, δεν είμαστε εμείς, γιατί είναι ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα, με ρίζες στα λαϊκά στρώματα, στις γειτονιές, στην επαρχία, τόνισε.

Συνεχίζοντας, δεσμεύθηκε πως “εμείς θα ανοίξουμε τη λίστα Λαγκάρντ γιατί εκείνοι φοβούνται μήπως είναι το όνομά τους μέσα.

Οι ομοτράπεζοι Χριστοφοράκου, οι τρόφιμοι της λίστας Λαγκάρντ δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα λαϊκά συμφέροντα”, κατήγγειλε.

“Ποιος θα διαπραγματευτεί το χρέος; Αυτοί που έλεγαν ότι ήταν βιώσιμο;”, είναι το ερώτημα που έθεσε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας, για να απαντήσει, με νόημα:

“Αυτοί που προπαγάνδιζαν τη συμφωνία που μας έδιναν οι δανειστές θα υπερασπιστούν τις φοροελαφρύνσεις των αγροτών;

Ποιος θα υπερασπιστεί τους νέους που φεύγουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό;”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.