Quantcast
Τσίπρας: Πείτε ένα περήφανο «όχι» στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Πείτε ένα περήφανο «όχι» στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα

δημοσιεύτηκε:

Η Ευρώπη των ιδρυτικών της αξιών δεν έχει σχέση με εκβιασμούς και τελεσίγραφα, υποστήριξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε επίσης, ότι «η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της σε εσάς, στον ελληνικό λαό, στα 3 εκ. των φτωχών, στο 1,5 εκ. των ανέργων. Στην πλατεία Συντάγματος και στις μικρές πλατείες. Στην δημοκρατία δίνουμε ευκαιρία να επιστρέψει στην Ευρώπη που εξαναγκάζει τους λαούς της σε επιλογές πέρα από τη θέλησή τους με σκληρά μέτρα λιτότητας».


«Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί ότι θα αποκόψει την Ελλάδα από την Ευρώπη»


Πρόσθεσε ακόμη ότι «στέλνουμε μήνυμα ελπίδας στους λαούς. Αποφασίζουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη, να είμαστε ίσοι προς ίσους, να δουλέψουμε και να προκόψουμε στην Ευρώπη. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί ότι θα αποκόψει την Ελλάδα από τον φυσικό της χώρο. Η Ελλάδα είναι, ήταν και θα παραμείνει η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Από αυτόν τον τόπο ο Δίας άρπαξε την Ευρώπη. Δε θα αφήσουμε να αρπάξουν την Ευρώπη αυτή τη φορά  οι τεχνοκράτες της Ευρώπης. Δεν θα αφήσουμε όσους θέλουν να την αρπάξουν από τις αρχές της δημοκρατίας, του αλληλοσεβασμού, της αξιοκρατίας.

Ο ελληνικός λαός έχει δείξει ότι ξέρει να επιστρέφει τα τελεσίγραφα. Οι πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία αυτού του τόπου ήταν σελίδες τόλμης και αρετής. Να γράψουμε μαζί ιστορικές στιγμές ανάτασης και ελευθερίας. Να πείτε ένα μεγάλο και περήφανο όχι στα τελεσίγραφα και σε όσους σας τρομοκρατούν καθημερινά.

Δείτε τα βίντεο από την συγκέντρωση και την ομιλία Τσίπρα (πηγή: real.gr)


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.