Τσίπρας: Οι στρατηγικοί μας στόχοι δεν έχουν αλλάξει παρά τους συμβιβασμούς

Οι στρατηγικοί μας στόχοι δεν έχουν αλλάξει παρά τους αναγκαίους πολιτικούς συμβιβασμούς και παρά τις αναγκαίες υποχωρήσεις μπροστά σε υπέρτερες δυνάμεις, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη δεύτερη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χρειάζεται επιμονή, υπομονή αλλά και πρόσκαιρους συμβιβασμούς για να μην γίνει η αριστερά ένας διάττοντας αστέρας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

“Αποδεχθήκαμε μέσω εκβιασμού ένα πρόγραμμα που απέχει από το όραμά μας”

Απάντηση έδωσε και σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τελικά υποτάχθηκε, υποστηρίζοντας πως «αποδέχθηκε μέσω ωμού εκβιασμού ένα πρόγραμμα προσαρμογής που αν και είναι σαφώς ηπιότερο από τα προηγούμενα, απέχει πολύ από το να αντικατοπτρίζει το κοινωνικό και πολιτικό όραμα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Κάποιοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι προσχώρησε στην λογική ότι τελικά δεν υπάρχει εναλλακτική στο νεοφιλελευθερισμό. Πρόκειται, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, για συνειδητή διαστρέβλωση και για πολιτική μυωπία. Όχι μόνο δεν έχουμε υιοθετήσει αυτή την πολιτική και κοινωνική προοπτική, αλλά είμαστε εμείς που πρωταγωνιστούμε στον μεγάλο αγώνα των ευρωπαϊκών κινημάτων και της ευρωπαϊκής αριστεράς για την αλλαγή των συσχετισμών και την αντιστροφή της νεοφιλελεύθερης πορείας της ΕΕ.

“Τέλος στο μακάβριο πάρτυ εκμετάλλευσης ανέργων”

Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας, αλλά να είστε βέβαιοι ότι με την δική μας κυβέρνηση σταματάει επιτέλους το μακάβριο πάρτυ της εκμετάλλευσης των ανέργων από μεσάζοντες και επιχειρηματίες» πρόσθεσε.

Exit mobile version