Quantcast
Τσίπρας: Μια πτώχευση της Ελλάδας θα ήταν μια τεράστια αποτυχία για την Μέρκελ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Μια πτώχευση της Ελλάδας θα ήταν μια τεράστια αποτυχία για την Μέρκελ

δημοσιεύτηκε:

«’Εχει διαφανεί πως η κ. Μέρκελ επιθυμεί λύση στο ελληνικό ζήτημα. Βέβαια οφείλω να πω ότι μια πτώχευση της Ελλάδας θα ήταν μια τεράστια αποτυχία για την Καγκελάριο» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στην πρώτη ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή «στον ενικό» σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια σκληρή διαπραγμάτευση, ώστε να ακυρωθούν ή να ερμηνευθούν διαφορετικά οι όροι της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Παρά το γεγονός ότι είμαστε σε μία δύσκολη στιγμή, σε μία κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, εντούτοις δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Δεν μπλοφάρουμε και πρέπει να ενημερώσουμε τους πολίτες με υπευθυνότητα για το τι ακριβώς συμβαίνει, για το τι ακριβώς διεκδικούμε, ποιοι είναι οι στόχοι μας, ποιες είναι οι προσδοκίες μας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου επισήμανε στον Αλέξη Τσίπρα πως «η ακινησία παράγει κίνδυνο ύφεσης και αυτούς τους δύο μήνες παρατηρείται έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε πως υπάρχει κίνδυνος ύφεσης και πρόσθεσε ότι θα ήταν εύκολο γι΄ αυτόν να βάλει μία υπογραφή στο e-mail Χαρδούβελη – που προέβλεπε μειώσεις επικουρικών συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, μείωση του ΕΚΑΣ και άλλα – για να υπάρξει συμφωνία, αλλά δεν ήταν αυτή η εντολή που είχε από τον ελληνικό λαό. 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.