Quantcast
Τσίπρας: Κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

δημοσιεύτηκε:

«Κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του, μετά την χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup.

Αρχίζοντας το διάγγελμά του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: Θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω όλους που σταθήκατε στο πλευρό της κυβέρνησης. Αυτό ήταν το πιο δυνατό όπλο στις διαπραγματεύσεις. Κερδίσαμε μια μάχη αλλά όχι τον πόλεμο. Οι πραγματικές δυσκολίες είναι μπροστά μας”.

Και συνέχισε: “Παραλάβαμε μια χώρα στο χείλος του γκρεμού. Αποτρέψαμε το σχέδιο των συντηρητικών δυνάμεων να προκαλέσουν ασφυξία στη χώρα στις 28 Φεβρουαρίου. Κρατήσαμε την Ελλάδα αξιοπρεπή και όρθια. Η Ελλάδα αποτελεί πεδίο διαπραγμάτευσης και όχι υποταγής και τιμωρία. Το χθεσινό ανακοινωθέν γεφυρώνει το χρόνο ανάμεσα στο Μνημόνιο και το δικό μας σχέδιο για ανάπτυξη. Ακυρώνει στην πράξη τη λιτότητα και τους μηχανισμούς που την επιβάλλουν όπως τα εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα.

 Εθεσε μάλιστα τον ερχόμενο Ιούνιο, όταν και θα λήξει η παράταση της δανειακής σύμβασης τον ορίζοντα για την μετάβαση ενώ δεσμεύτηκε πως εως τότε η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να διαπραγματεύεται σκληρά για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε και το στίγμα των μεταρρυθμιστικών μέτρων που θα περιλαμβάνει η λίστα που θα αποσταλεί στους εταίρους την ερχόμενη Δευτέρα. «Η νέα συμφωνία» είπε «βάζει την βάση για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής, την ανασυγκρότηση του κράτους και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Μέσα σε λίγες μέρες πετύχαμε πολλά, αλλά έχουμε μακρύ δρόμο. Ο λαός το γνωρίζει. Άλλωστε έχει μια κυβέρνηση που θα του λέει πάντα την αλήθεια. Κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα για αλλαγή πορείας εντός της Ευρωζώνης. Τώρα η διαπραγμάτευση μπαίνει σε ένα νέο, ουσιαστικό στάδιο.

Σε αυτή τη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση θα κινηθεί με μοναδικό σύμμαχο και ενεργό συμμέτοχο τον ελληνικό λαό. Ο κοινός μας αγώνας συνεχίζεται”.

 Δείτε το βίντεο

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.